Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Favorieten handhaven zich in tweede weekend van Halve Finale
In het tweede weekend van de Halve Finale om het Nederlands Kampioenschap hebben de favorieten zich weten te handhaven. De jonge grootmeesters Erwin l' Ami en Jan Smeets moesten daar echter hard voor werken. Beiden hadden een tiebreak nodig om zich te plaatsen. Daarin won l' Ami met 1½-½ van Joost Berkvens en was Jan Smeets duidelijk sterker dan Xander Wemmers (2-0). De belangrijkste slachtoffers van de tweede ronde waren Ruud Janssen, die vorig nog een goed Nederlands Kampioenschap had gespeeld, en Harmen Jonkman. Janssen werd verslagen door Koen Leenhouts, Jonkman kon niet op tegen het aanstormende talent Vincent Rothuis.
Bij de vrouwen plaatsten alle favorieten zich voor de tweede ronde. Op de website van de Halve Finale staat alle informatie inclusief een uitvoerig verslag door Peter Boel.
De definitieve beslissingen vallen het komende weekend. Op zaterdag 25 en zondag 26 maart spelen acht mannen en acht vrouwen om vier plaatsen in het NK Algemeen en het NK vrouwen. Er wordt gespeeld in het Raadhuis van Hilversum, Dudokpark 1. De toegang is gratis en er wordt commentaar gegegeven. Op zaterdag begint de ronde om 13.00 uur, op zondag om 11.00 uur.
Charlois Europoort zondag 19 maart op Radio Rijnmond Zondag 19 maart was schaakvereniging Charlois Europoort uit Rotterdam was vrijdag 10 maart een reportage opgenomen op de clubavond van de de titel.