Persberichten district Eemland noord, 10.50 uur

Utrecht, 20-03-2006

Teveel op

EEMNES Op zondag 19 maart bleek een automobilist te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist die op de Rijksweg A27 reed mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Politiemensen gingen ter plaatse en zagen de betreffende automobilist, een 24-jarige man uit Utrecht, inderdaad op de A27 rijden en gaven hem een stopteken.

De Utrechter bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 495 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Brand in hennepkwekerij

BAARN Op zondag 19 maart heeft kort brand gewoed in een hennepkwekerij.

Rond 09.50 uur kwam bij de politie en brandweer de melding binnen van een brand aan de Zandvoortweg. Het bleek te gaan om een brand in schuur, waarin zich een hennepkwekerij bevond. De brandweer had de brand snel onder controle, maar moest daarbij wel de schuur voor een deel slopen.

De brand bleek door kortsluiting te zijn veroorzaakt. In de schuur bevonden zich ruim 250 hennepplanten. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De 62-jarige bewoonster werd aangehouden en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.