Persberichten district Heuvelrug, 10.55 uur

Utrecht, 20-03-2006

Zwaar onder invloed

VEENENDAAL Op zondag 19 maart botste een brommobielbestuurster op een auto.

Rond 19.35 uur reed een 51-jarige vrouw uit Veenendaal met haar brommobiel over het Poortjesgoed. De vrouw reed slingerend en kwam daarbij op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht, waar op dat moment een 19-jarige automobilist uit Veenendaal reed. De 19-jarige Veenendaler probeerde haar nog te ontwijken, maar kon een frontale aanrijding niet voorkomen. Niemand raakte gewond.

Bij het opnemen bij de aanrijding bleek dat de 51-jarige vrouw teveel had gedronken en zij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 830 ug/l, meer dan 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de Veenendaalse is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Fietsendief

VEENENDAAL Op zondag 19 maart werd een fietsendief aangehouden.

Rond 12.10 uur zag een getuige een jongen op de Thorbeckesingel met een op slot staande fiets slepen. Hij gaf dit aan de politiemeldkamer door en politiemensen gingen direct ter plaatse. Aan de hand van het opgegeven signalement keken zij naar de verdachte uit. Op de Dr. Colijnstraat zagen zij de verdachte lopen en hielden hem aan. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Veenendaal, had de fiets echter niet meer bij zich, maar die werd op de Van Heemskerkstraat aangetroffen. De verdachte is voor verhoor in het politiebureau ingesloten. De 49-jarige Veenendaalse eigenaresse deed aangifte van de diefstal van haar fiets en kon met haar eigendom worden herenigd.

Met slok op van de weg

RENSWOUDE In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart raakte een automobilist van de weg.

Rond 01.25 uur reed een 33-jarige man uit Leersum met zijn bestelauto over de Hopeseweg, komende uit de richting van Scherpenzeel. Hij raakte met zijn rechterwielen in de berm en botste vervolgens tegen een muurtje. De bestuurder liep geen letsel op, maar zijn auto raakte behoorlijk beschadigd en ook de muur liep over meer dan tien meter schade op.

De Leersummer bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 930 ug/l, meer dan 4 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.