RTL Group

Master classes, alle deskundigen en terugblikken in duizendste 'RTL Boulevard'
Morgenavond, op dinsdag 21 maart, bereikt het succesverhaal van RTL Boulevard een nieuwe mijlpaal: op deze dag wordt namelijk de duizendste aflevering uitgezonden. Uiteraard gaat dit niet ongemerkt aan de RTL Boulevard-kijker voorbij en wordt er in de uitzending uitgebreid aandacht geschonken aan de hoogtepunten uit de voorgaande 999 afleveringen. Daarnaast worden zowel Daphne Bunskoek als Albert Verlinde verrast met op de persoon toegesneden Master Classes. Bovendien zijn alle deskundigen in de studio aanwezig en passeren nog een aantal verrassingen de revue.

Voor het eerste nieuwe televisieseizoen van het nieuwe millennium wilde RTL 4 een nieuwe, stevige en wat meer gepeperde vooravond. Deze wens kwam op maandag 3 september 2001 uit met de eerste uitzending van een nieuw tabloid op tv, getiteld RTL Boulevard. Al na 145 afleveringen van een halfuur werd dit spraakmakende programma verlengd tot drie kwartier. Tegenwoordig is RTL Boulevard dagelijks zelfs een (klein) uur lang te bewonderen. Ook het aantal kijkers groeide met de jaren, van gemiddeld 780.000 per aflevering in het eerste seizoen tot momenteel 1,1 miljoen. De herhaling later op de avond wordt door nog eens zon 200.000 mensen bekeken.

Naast het vaste gezicht Albert Verlinde, startte Beau van Erven Dorens met de presentatie van RTL Boulevard. Enkele jaren later en na een korte presentatorenpoule van Wilfred Genee, John Williams, Winston Gerschtanowitz en Jeroen Latijnhouwers, nam Daphne Bunskoek het presentatie-stokje over. De derde stoel in de studio wordt altijd ingenomen door één van de vaste deskundigen: Peter van der Vorst (royalty), Marc van der Linden (royalty), John van den Heuvel (crime), Bram Moszkowicz (crime), Irene van de Laar (lifestyle), Fiona Hering (lifestyle) en Leco van Zadelhoff (lifestyle). De vaste vervanger van Albert als showbizz-deskundige is Jeroen Kijk in de Vegte. De meeste van deze experts zijn er al sinds de start van RTL Boulevard bij. Bij hun afwezigheid zijn zij wel eens vervangen door een bonte stoet BNers, waaronder onder meer Paul de Leeuw, Peter R. de Vries, Jan Lenferink, Marc-Marie Huijbregts, Guus Meeuwis, Cornald Maas, Gordon en Katja Schuurman.

De aan de uitzending op dinsdag 21 maart voorafgaande 999 afleveringen leverden talloze primeurs en memorabele momenten op. Tweemaal werd de AKO-literatuurprijs live in de uitzending bekendgemaakt, kijkers konden in RTL Boulevard stemmen op de persoon van wie zij het liefst een wassen beeld in Madame Tussauds Amsterdam terug wilden zien (uiteraard won Wendy van Dijk) en het licht viel tijdens een live-uitzending in de studio uit, wat bij de aanwezigen tot de slappe lach leidde. Maar ook de actuele uitzendingen direct na de moord op Theo van Gogh en het overlijden van André Hazes en de interviews met Mr. Pieter van Vollenhoven en Janet Jackson waren bijzonder, evenals het gesprek met de kinderen van Conny en Hans Breukhoven over de breuk met hun ouders. Onlangs stond zelfs een extra aflevering geheel in het teken van een hele bijzondere studio-gast: Robbie Williams.

Uitzending: RTL 4, dinsdag 21 maart, tussen 18.35 en 19.30 uur.


---

---------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP