Robeco


Reinoud van den Broek hoofd Institutional Sales van Robeco Asset Management

20 mrt 2006

Reinoud van den Broek (38) wordt per 1 mei a.s. hoofd Institutional Sales van Robeco Asset Management. Hij gaat leiding geven aan het in Rotterdam gevestigde sales team. Directievoorzitter George Möller: Reinoud heeft een indrukwekkende staat van dienst, die zal helpen onze presentie in de institutionele markt te vergroten.

Van den Broek keert weer terug op het Robeco nest. Van 2000 tot en met 2003 heeft hij reeds bij Robeco gewerkt, eerst als institutional sales manager, later als hoofd Consultant Relations. Reinoud van den Broek: Het doet mij goed weer teruggevraagd te zijn. Ik voel mij thuis bij Robeco en vooral bij de ambities die Robeco heeft in de institutionele markt. Ambities passen bij mij. Hij werkt nu nog bij Achmea waar hij directievoorzitter is van de Business Unit Achmea Pensioenen. Hij was daar medeverantwoordelijk voor het fusietraject tussen Achmea Pensioenen en Interpolis Pensioenen.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Boston, Chicago, San Francisco en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein en in Japan.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste Sustainability Cluster Score binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco Kantoor: 010 - 224 28 10
Mobiel: 0653 - 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl