Ingezonden persbericht


Collax kiest voor Lammers van Toorenburg Benelux PR

Bunnik, 20 maart 2006 - Collax, een Duitse aanbieder van open source-servertechnologie, brengt zijn pr-activiteiten onder bij Lammers van Toorenburg Benelux PR (LVT PR). Collax besloot onlangs zijn producten en diensten versneld op de Nederlandse markt te brengen. Door de samenwerking met LVT PR wil het bedrijf zijn naamsbekendheid op korte termijn vergroten en zijn activiteiten extra voor het voetlicht brengen. Collax streeft al langer naar uitbreiding van de activiteiten in Europa. Door recente investeringen van Intel Capital in Collax is de onderneming in staat dit streven in verhoogd tempo te realiseren.

Collax levert op Linux gebaseerde serveroplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven met verschillende vestigingen. Het voornaamste product is de gebruikersvriendelijke Collax Business Server. Deze eenvoudig te gebruiken serveroplossing bundelt uiteenlopende functionaliteit, waaronder die voor beveiliging en communicatie. Met de Collax Business Server brengt Collax open source-technologie binnen het bereik van grote aantallen gebruikers.

"Vooral de pragmatische, resultaatgerichte aanpak van LVT PR spreekt ons aan", zegt Gabi Schwarz, marketingmanager bij Collax. "Juist als je snel wilt uitbreiden, is zo'n benadering essentieel. Bovendien weet LVT PR als geen ander wat er speelt in de Nederlandse ICT-markt. In combinatie met de uitgebreide kennis op mediagebied was dat voor ons van doorslaggevend belang. Deze samenwerking is voor ons dé manier om snel voet aan de grond te krijgen in de Nederlandse markt."

###

Collax
Collax zorgt ervoor dat het werken met informatietechnologie net zo eenvoudig is als het bedienen van een stereo-installatie. Onder het motto 'Simply Linux' biedt het bedrijf op Linux gebaseerde serveroplossingen (met en zonder hardware) voor kleine en middelgrote bedrijven en hun afdelingen en filialen. Het vlaggenschipproduct, de Collax Business Server, verandert elke pc in een multifunctionele server die alle belangrijke veiligheids-, infrastructurele en communicatiefuncties in zich verenigt en wezenlijk voordeliger is dan soortgelijke producten. Het bereik van de software is groot: van data-, mail-, fax-, firewall-, antivirus- en webserver via routers en VPN tot en met antispam- en web-content-filter. Dat alles is overzichtelijk te vinden op een eenvoudig te bedienen gebruikerspaneel, dat de complexiteit van Linux inclusief de 'best of breed' open source-componenten voor de gebruikers vereenvoudigt. Op dit moment zijn er al 8.000 commerciële gebruikers van de Collax Business Server. De hoofdkantoren van de onderneming zijn gevestigd in München/Ismaning en San Francisco.