Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Veenendaler gepakt bij bedrijfsinbraak

Publicatiedatum: 20-3-2006 11:54:42

Barneveld - Een 21-jarige man uit Veenendaal is maandagochtend vroeg door de Barneveldse politie aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak op de Nieuwstraat. Daar werd omstreeks kwart voor vijf door een getuige gezien dat er werd ingebroken. Nadat de politie was gewaarschuwd zoude de daders op de vlucht zijn geslagen. De politie zette daarop een zoektocht in de omgeving in en trof op het Torenplein enkele mannen aan die aan het signalement van de getuigen voldeden. Bij het zien van de agenten zetten de mannen het op een lopen. Eén van hen, de 21-jarige man uit Veenendaal, kon worden achterhaald, de anderen wisten te ontkomen. De verdachte Veenendaler is voor onderzoek ingesloten. Bij het bedrijfspad is schade ontstaan als gevolg van de inbraak. Of er iets vermist werd kon de politie nog niet zeggen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Bennekomse rijdt tegen boom

Publicatiedatum: 20-3-2006 11:54:14

Wageningen - De Wageningse politie heeft zondagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige vrouw uit Bennekom. De vrouw was even na zes uur op de Kortenoord Allee in beschonken toestand met haar auto tegen een boom gereden. De vrouw raakte daarbij niet gewond, haar auto raakte wel beschadigd. De vrouw wilde een parkeervak inrijden maar verloor daarbij de macht over het stuur. Daarbij raakte ze een boom en een verkeersbord. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Bennekomse en namen haar mee naar het politiebureau. Daar moest ze de ademanalyse ondergaan. Er werd een alcoholpromillage gemeten van 1,85 (ruim drieënhalf maal zoveel als is toegestaan).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man raakt rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 20-3-2006 11:53:45

Terschuur - Een achttienjarige automobilist uit Terschuur is zondagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een forse snelheidsovertreding in zijn woonplaats. De man werd door surveillerende agenten omstreeks half zeven op de Eendrachtstraat tot staan gebracht. Kort daarvoor hadden de agenten de man geklokt met een snelheid van 140 km/u op de teller. Op de Damweg had de man al de aandacht van de agenten doordat hij met hoge snelheid reed. De agenten zetten daarop de achtervolging in en stelden een snelheidsoverschrijding vast van ruim 50 km/u. De automobilist bleek pas 9 maanden in het bezit van een rijbewijs en kon dat gelijk weer inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606