1e persbericht van 20 maart 2006

Eindhoven, 20-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven en Best: Snelheidsduivels leveren rijbewijs in
* Eindhoven: Op de Anthony Fokkerweg werd zondag rond 15.00 uur tijdens een snelheidscontrole een snelheid gemeten van 136 km/u op een weg waar 80 km/u is toegestaan. De bestuurder, een 48-jarige Eindhovenaar, moest zijn rijbewijs inleveren.
* Best: Een 33-jarige inwoner uit Best kon zondagavond rond 22.00 uur zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met een snelheid van 120 km/u de bebouwde kom van Best in.

Bergeijk: Inbraak in woning

Tussen zaterdag 17.30 uur en zondag 12.30 uur werd ingebroken in een huis aan de Molenakkers. Een ruit werd ingeslagen. Weggehaald werden een DVD-recorder, een aantal flessen met sterke drank en een fiets met fietstassen.

Liessel: Aanhanger gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Willige Laagt is tussen zaterdag 15.30 en zondag 12.30 uur een aanhangwagen weggenomen. Het is een gegalvaniseerde eenassige aanhangwagen van het merk Barents. De poort van het hek om het terrein is opengebroken.

Maarheeze: Dronken bestuurder rijdt lichtmast om

Een 24-jarige automobilist uit Maarheeze is maandag om 0.50 uur aangehouden nadat hij op De Kleine Bruggen een lichtmast had omgereden. De man had gedronken en blies 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en de politie maakt proces-verbaal op. De man raakte niet gewond bij de eenzijdige aanrijding.

Mariahout: Politie houdt man aan na huiselijk geweld

In zijn woning in Mariahout heeft de politie maandag om 0.10 uur een 40-jarige man aangehouden. De man had zijn 33-jarige Eindhovense vriendin mishandeld. Hij had haar tegen de grond gegooid, waardoor ze lichte verwondingen aan haar knieën had. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Nuenen: Ramkraak in winkel

Maandag rond 1.30 uur vond een ramkraak plaats bij een winkel aan het Vincent van Goghplein. De pui van de winkel werd in zijn geheel vernield. Uit de winkel werd baby- en kinderkleding gestolen. Agenten die met hun auto op weg waren naar de melding zagen op de Vosterdijk een personenauto rijden die erg slingerde. De agenten gaven een stopteken maar hier gaf de bestuurder geen gehoor aan. Op de Wolvendijk stopte de auto en sprongen drie personen uit de auto. Door agenten kon op de Wolvendijk een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden worden. Hij is ingesloten voor verhoor. De auto die op de Wolvendijk was achtergelaten had schade aan de achterzijde en in de wagen lag kinderkleding.

Reusel: Meisje krijgt glas in gezicht.

Een 19-jarig meisje uit Hilvarenbeek is zondagavond in een discotheek met een bierglas in haar gezicht gegooid. De verdachte, een 19-jarige jongen uit Hilvarenbeek, werd zondag rond 22.50 uur aangehouden op de Wilhelminalaan. Er waren problemen in de relationele sfeer. Het meisje is behandeld in het ziekenhuis.

Son: Computer weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan Ekkersrijt 5100 is een computer gestolen. Er werd een raam opengebroken. De inbraak gebeurde zondagavond rond 23.15 uur.

Veldhoven: Man aangehouden na vernieling

Een 60-jarige Veldhovenaar heeft maandagmorgen rond 6.00 uur vernielingen aangericht in een flat aan het Meiveld. De man vernielde met een honkbalknuppel ramen en deuren van vijf woningen. De man is aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Het is niet duidelijk waarom de man de vernielingen gepleegd heeft.