Politie Gelderland-Zuid

Fietsers rijden meer met licht aan

Campagneperiode voorbij, maar controles gaan door

Beuningen, 20-03-2006 o Politieteam Beuningen heeft tijdens een intensieve controleperiode op fietsverlichting, vanaf november tot en met februari, geconstateerd dat steeds meer fietsers met licht aan rijden. Desondanks zijn in de laatste zes weken van de controleperiode nog 86 bekeuringen uitgereikt. Tot half januari waren dat er bijna 190.

De fietsverlichtingscontroles zijn dagelijks meegenomen in de reguliere surveillancediensten. Speciale aandacht was er voor schoolgaande jeugd, met name in de ochtenduren. Er is veelvuldig gecontroleerd langs schoolroutes, zoals de Piekelaan en Van Heemstraweg in Beuningen. Ook in de avonduren vonden controles plaats, behalve in Beuningen ook in de omringende plaatsen Weurt, Ewijk en Winssen. Gedurende de laatste weken zijn de controles meer opgeschoven naar de (latere) avond.

Het team is tevreden met het gegeven dat de meeste fietsers, in toenemede mate, hun verlichting in orde blijken te hebben. Voor een fietser is goede zichtbaarheid immers van groot belang. Want als een automobilist een fietser te laat opmerkt kunnen de gevolgen ernstig zijn. Dáárom controleerde de politie, in heel de regio Gelderland-Zuid, intensief. Dit in aansluiting op de landelijke publiekscampagne van Verkeer en Waterstaat 'Licht aan, daar kun je mee thuiskomen' die fietsers nog eens extra attendeerde op het belang van een goede zichtbaarheid.

Hoewel deze campagneperiode nu voorbij is gaat de politie wèl door met controleren. (08)