Vng

Riek Lem van VNG naar SGBO

Per 1 april wordt Riek Lem, tot dusver hoofd Communicatie van de VNG, lid van het managementteam van SGBO. Zij krijgt als speciale taken het uitbouwen en onderhouden van de relaties van SGBO, marketing en public relations. In bepaalde gevallen zal zij ook communicatieadviezen geven, trainingen opzetten en bijdragen aan implementatietrajecten.

Riek Lem was sinds 1999 hoofd Communicatie van de VNG. Eerder bekleedde zij communicatiemanagementfuncties bij het toenmalige energiebedrijf EPON, het landelijke Instituut voor Leerplanontwikkeling en de Open Universiteit. Daarvoor was zij communicatieadviseur bij de gemeente Enschede, na een aantal jaren in het voortgezet en volwassenenonderwijs gewerkt te hebben als docente Nederlands.

SGBO, gevestigd in Den Haag, is één van de bedrijven van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het bureau staat voor onderzoek, advies en implementatie. De klanten zijn niet alleen gemeenten, ook provincies, ministeries, andere overheids- en not-for-profitorganisaties vragen SGBO regelmatig om ondersteuning. Bij SGBO werken zo.n 45 deskundige onderzoekers en adviseurs, in teams die gezamenlijk nagenoeg alle beleidsterreinen van het binnenlandse bestuur beslaan.
Directeur van SGBO is Mariëtte Glim.

Den Haag, 20 maart 2006

Einde persbericht
Noot voor de pers: nadere informatie bij mw. Drs. C.M.S. Glim, directeur SGBO. tel 070 373 8360