Politie Zuid-Holland-Zuid

20/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 20-03-2006 o persberichten district I

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Het rijbewijs van een 39-jarige man uit Dordrecht is op zondagavond 19 maart ingevorderd. De politie zag de bestuurder met hoge snelheid rijden in de wijk Dubbeldam. De bestuurder kreeg een stopteken maar negeerde dit in eerste instantie. Pas na seinen en claxonneren van de politie stopte de man. Hij moest een blaastest doen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken; 775 ugl. De man kreeg een rijverbod van 9 uur.
DORDRECHT - Op zondagavond 19 maart 2006 omstreeks 19.35 uur is op de Brouwersdijk een 53-jarige man uit Zwijndrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (675 ug/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 7 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

STANK VOOR DANK
DORDRECHT - Een nog onbekende jongeman heeft als dank voor een toiletbezoek de huissleutels meegenomen en s nachts ingebroken. Dit gebeurde op zondagochtend 19 maart 2006 tussen 03.00 en 07.30 uur in een woning aan de Grote Markt. De bewoonster werd na het uitgaan door een nog onbekende jongeman lopend tot aan haar woning begeleid. Toen zei de jongeman dat hij niet goed werd en vroeg of hij naar het toilet mocht. Na het toiletbezoek verliet hij de woning en nam de huissleutels mee die op de binnenzijde van de voordeur zaten. Toen de vrouw s -ochtends wakker werd, miste zij haar laptop en haar mobieltje. De sleutels liet de jongeman op de aanrecht achter.

SNELKRAAK
ZWIJNDRECHT- Op zondagmiddag 19 maart 2006 omstreeks 15.45 uur vond bij een bedrijf aan de Mandenmakerstraat een snelkraak plaats. Toen kort na het inbraakalarm een medewerker van een beveiligingsbedrijf ter plaatse kwam zag hij dat er twee ruiten waren vernield. Bleek dat er een computer en twee computerschermen waren gestolen. Ook waren er op verschillende ramen braaksporen aanwezig. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

RIJDEN ONGELDIG RIJBEWIJS
DORDRECHT - Een 46 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dit gebeurde op maandagochtend 20 maart 2006 omstreeks 01.10 uur in de Marienbornstraat. Na verhoor is de man heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ONDER INVLOED TEGEN DE VANGRAIL
ZWIJNDRECHT- Een 42 jarige man uit Rotterdam is met een personenauto door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail gebotst. De auto raakte zwaar beschadigd en de bestuurder kwam met de schrik vrij. Dit gebeurde op zondagavond 19 maart 2006 omstreeks 21.30 uur op de Rijksweg A16 in de richting van Dordrecht. De man had alcohol gedronken en werd aangehouden. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (660ug/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 7 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERDACHT VAN MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft op zondagavond 19 maart een 45-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in een woning aan de Engelsetuin. Hij zou zijn ex-vrouw (40) hebben lastig gevallen bij een woning aan de Vlaamsestraat. Na een woordenwisseling werd de man bij de vrouw aan de deur agressief, zou haar hebben geschopt en een ruit naast de voordeur hebben vernield. Vervolgens werd de politie gebeld die de man aanhield. De vrouw heeft aangifte van mishandeling en vernieling gedaan. De verdachte werd ingesloten.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 19 maart een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Anna Paulownastraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 13-jarige jongen uit Dordrecht. De man zou de 13-jarige mee hebben gesleurd en een knietje hebben gegeven. Een en ander zou te maken hebben met de zoon van de 44-jarige man. Deze zou al geruime tijd lastig worden gevallen door onder andere de 13-jarige jongen. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld. De 13-jarige heeft aangifte gedaan. De politie houdt een oogje in het zeil.

FIETSEN GESTOLEN
DORDRECHT De politie heeft op zondagmorgen 19 maart een 40-jarige veelpleger uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Johannes Spaanstraat. Hij wordt verdacht van diefstal dan wel heling van een fiets. De politie zag de man op 15 maart j.l. rijden op een nieuwe fiets op de Nieuwbrug in Dordrecht. De veelpleger werd toen staande gehouden en de fiets in beslag genomen. Na onderzoek bleek de fiets thuis te horen bij een familie in Papendrecht. De politie nam contact met hen op. Het bleek dat uit hun schuur aan de Zalmschouw twee fietsen waren weggenomen. De man heeft direct aangifte gedaan. De veelpleger werd op zondag 19 maart aangehouden en in verzekering gesteld.