Politie Gelderland-Midden

Dagvaarding na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 20-3-2006 13:40:31

Arnhem - Een 42-jarige man uit Arnhem zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen wegens huiselijk geweld tegen zijn 36-jarige vriendin. De man werd zondagochtend in zijn woning in de wijk De Laar aangehouden. Het slachtoffer waarschuwde zelf de politie nadat er een schermutseling in de woning zou hebben plaatsgevonden. Volgens de vrouw zou haar vriend haar tijdens de ruzie een kopstoot hebben gegeven. Een van de kinderen er vervolgens tussen gesprongen zijn, waarop de man ook het kind bij de keel zou hebben gegrepen. Vervolgens zouden er nog wat klappen zijn gevallen. Agenten troffen beiden nog in de woning aan, waarna de man werd aangehouden. Na het afleggen van een verklaring is hij weer vrijgelaten. Justitie besloot de Arnhemmer te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na bedreigen ex

Publicatiedatum: 20-3-2006 13:38:23

Arnhem - De Arnhemse politie heeft zondagavond in de wijk 't Broek een 42-jarige man aangehouden wegens onder meer bedreiging. De man zou even daarvoor zijn 21-jarige ex-vriendin met de dood hebben bedreigd. De twee zouden ruzie hebben gekregen over het teruggeven van spullen. De Arnhemmer zou daartoe de woning van zijn ex-vriendin hebben opgezocht. Toen hij kennelijk niet kreeg wat hij wilde hebben zou hij de brievenbus van haar woning hebben vernield. Ook zou hij gedreigd hebben terug te komen om de woning in brand te steken en de vrouw te vermoorden. Gewaarschuwde agenten troffen de man nog op straat aan en hielden hem aan. De man is ingesloten voor verder verhoor. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vier man vast na vernielingen

Publicatiedatum: 20-3-2006 13:37:47

Arnhem - Vier Arnhemse jongeren (drie van vijftien en een van zeventien) zijn zondagavond in verzekering gesteld wegens openlijke geweldpleging op de Kloosterstraat in hun woonplaats. Drie van hen waren kort na een melding al aangehouden; de vierde meldde zich in de loop van de avond.
Een getuige waarschuwde rond kwart voor negen de politie nadat hij gezien had dat een viertal jongeren vernielingen aanrichtte aan een geparkeerde auto op de Kloosterstraat. Agenten gingen daarop in de buurt op zoek en troffen even later op de Dr. A. Kuijperstraat vier jongeren aan die aan het door de getuige opgegeven signalement voldeden. Het viertal zette het echter op een lopen bij het zien van de agenten. Na een korte achtervolging konden drie van hen worden aangehouden. De vierde bleek te zijn ontkomen maar meldde zich later in het politiebureau. De eigenaar van de auto heeft inmiddels aangifte gedaan van vernieling. Zij auto bleek diverse beschadigingen te hebben opgelopen zoals enkele deuken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---