Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 maart 2006

Twee gewonden bij aanrijding

Hengelo

Een 35 jarige automobiliste en haar 38 jarige passagier, beiden afkomstig uit Hengelo, zijn op zondag 19 maart gewond geraakt bij een aanrijding. De kop-staart aanrijding vond om 13.00 uur plaats op de Hasselerbaan in Hengelo. De 35 jarige remde plotseling voor enkele overstekende eenden. Een 44 jarige Hengeloër had dit te laat in de gaten en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De twee slachtoffers zijn met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. (06-035048)

Rijbewijs dronken automobilist ingevorderd

Hengelo

De politie in Hengelo kreeg op zondag 19 maart om 22.15 uur de melding van een aanrijding op de A1. Ter hoogte van hectometerpaal 159 troffen agenten een auto met flinke schade aan de voorkant aan. De bestuurder, een 45 jarige Denekamper, verklaarde dat hij uit moest wijken voor een vrachtauto en zo tegen de vangrail terecht was gekomen. Politieagenten constateerden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde en hielden hem aan. De Denekamper werd meegenomen naar het politiebureau en ter ontnuchtering opgesloten. Daar de uitslag van de ademanalyse 1,71 promille was werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-035175)

Inbrekers gaan met kluis aan de haal

Hengelo

Een medewerker van een winkel aan de Torenlaan in Hengelo heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal. De medewerker ontdekte op zondag 19 maart rond 11.00 uur dat er was ingebroken in zijn winkel. Inbrekers hebben vermoedelijk eerst een ruit ingegooid en zijn daarna het pand binnengeklommen. Een kluis met een nog onbekende inhoud werd meegenomen. De technische recherche heeft het pand op sporen onderzocht. De diefstal van de kluis heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen zaterdag 18 maart na 18.00 uur en zondag 19 maart. De politie roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900 -8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (06-035030)

Dronken man veroorzaakt overlast

Goor

Politieagenten hielden op zondag 19 maart om 16.20 uur een 42 jarige man uit Goor aan. Klachten van buurtbewoners waren voor de politie aanleiding om naar de woning van de man te gaan. De man zou luide muziek draaien en vuurwerk en gevulde jerrycans over de schutting gooien. Daar de 42 jarige op last van de politie de deur niet wilde opendoen werd deze geforceerd. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd aangehouden. Een tv, twee dvd-spelers en het vuurwerk zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-035084)

Chemisch afval gedumpt

Delden

Op donderdag 16 maart meldde een getuige bij de politie dat tussen 16.00 uur en 17.00 uur illegaal afval was gedumpt bij de glasbak aan de Kolk in Delden. Naast de glasbak troffen politieagenten een 10-tal accu's, verblikken en jerrycans met onbekende inhoud aan. De getuige had deze middag een klein model tractor met daarachter een boedelbak nabij de glasbak zien staan. Het tot nu toe ingestelde onderzoek leverde geen dader op. De politie is dan ook op zoek naar getuigen die weten wie dit chemisch afval gedumpt heeft. Verder komt de politie graag in contact met de bestuurder van de tractor.

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --