Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Buurtbus Zuid verder onder de vlag van Stadsmobiel

Wel zijn er wijzigingen in de tarieven en het vervoersgebied. De stadsdelen Amsterdam Oud Zuid en ZuiderAmstel (dit is de regio waarin de Buurtbus Zuid rijdt) steunen deze vergaande samenwerking tussen twee vervoersdiensten.

Speciaal vervoer voor ouderen

De Buurtbus brengt ouderen in de regio Zuid naar eettafel, buurthuizen en clubactiviteiten. Dit vervoer is één van de voorzieningen bedoeld om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. De buurtbus Zuid is een activiteit van Stichting Welzijn ZuiderAmstel. Deze organisatie beëindigt de exploitatie van de Buurtbus Zuid per 1 april 2006. Die wordt nu dus overgenomen door Stadsmobiel.

Ander tarief, ander vervoersgebied

Vanaf 1 april gaan bestaande en nieuwe gebruikers de tarieven voor Stadsmobiel betalen. Die worden in Amsterdam door de gemeenteraad vastgesteld. In 2006 geldt het tarief van de blauwe strippenkaart. Een reis binnen één OV-zone kost dan EUR 0,90 per rit, een reis binnen twee OV-zones EUR 1,35 per rit. Bij de Buurtbus Zuid was het tarief voor alle ritten EUR 1,--. Sommige ritten worden dus iets goedkoper, andere iets duurder. Wel kunnen passagiers met Stadmobiel verder reizen dan nu met de Buurtbus Zuid, namelijk in heel Amsterdam en voor een deel buiten de stad. Ook de tijden zijn ruimer dan bij de Buurtbus, namelijk dagelijks van 's ochtends 6 uur tot 's nachts 1 uur. (De Buurtbus Zuid reed van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 18.00 uur.)

Vervoerspas aanvragen

Iedereen die ouder is dan 65 jaar en goed gezond is, mag in 2006 350 keer gebruik maken van Stadsmobiel. Mensen met een lichamelijke beperking die niet met het gewone openbaar vervoer kunnen reizen, mogen in 2006 onbeperkt reizen met Stadsmobiel. Voor hen geldt er geen leeftijdsgrens.

Voor het vervoer door Stadsmobiel is een zogeheten vervoerspas nodig. Mensen die deze nog niet hebben, kunnen deze aanvragen via het gratis telefoonnummer 0800-0643 van de Wvg-Helpdesk.