Gemeente Coevorden

Vrijwilligersavond buitengewoon platteland groot succes

In deelgebied 1 van het project Buitengewoon Platteland is op 15 maart een vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd. Ruim 65 personen namen deel aan de voorlichtingsavond over vrijwilligerswerk. De deelnemers waren afkomstig van uiteenlopende vrijwilligersorganisaties: van sportverenigingen tot plattelandsvrouwen, van het Rode Kruis tot een promotie-stichting.

Deskundigen
De deelgebiedscommissie van Deelgebied I vindt dat vrijwilligers en bestuurders een belangrijke basis vormen voor de leefbaarheid op het platteland. Niet iedereen is goed geïnformeerd over de verantwoordelijkheden die het beoefenen van bestuurlijke en leidinggevende functies op vrijwillige basis met zich mee kan brengen. Tijdens de bijeenkomst gave vier deskundigen, met verschillende achtergronden, een toelichting en voorlichting over zaken als: verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en verzekeringen. Dit zijn: mevrouw Bijlsma van notariskantoor Oosterhesselen, de heer Kerssies van Stichting Welzijn 2000 Coevorden, de heer Knotter van Heuzeveldt Advocaten te Emmen en de heer Bolk van Rabobank Borger-Klenckeland te Borger. Tijdens deze sessies kwamen veel vragen uit de zaal.

Tijdens het forum in het tweede gedeelte van de bijeenkomst werd een aantal vragen centraal behandeld. Conclusie: een waardevolle avond voor de aanwezigen. De deelgebiedscommissie kan terugkijken op een geslaagde activiteit.