Gemeente Heerhugowaard


Leerplichtdag

Heerhugowaard deed 16 maart mee aan de Landelijke Leerplichtdag.

Foto van controle op schoolverzuim in Middenwaard

Op 16 maart is de landelijke Dag van de Leerplicht gehouden. De gemeente Heerhugowaard deed net als vele andere gemeenten ook mee.

Op de leerplichtdag hebben de gemeenten aandacht gevraagd voor schoolverzuim en leerplicht onder het motto Leerplicht. Neem het niet te licht.. In Heerhugowaard werden twee activiteiten georganiseerd in het kader van de Dag van de Leerplicht.

De gemeente had aan de basisscholen gevraagd om in groep 8 middels een lesbrief aandacht te besteden aan het thema leerplicht en om met de hele klas een poster te maken met als thema leerplicht. Alle inzendingen worden van 3 tot 28 april tentoongesteld in de muziekschool, W.M. Dudokweg 47. Een deskundige jury bepaalt de winnaar. Op 3 april 2006 vindt een feestelijke opening van de tentoonstelling en de prijsuitreiking plaats.

Voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs was een verrassingsactie gepland. In Middenwaard controleerden de drie leerplichtambtenaren van de gemeente op schoolverzuim. Ook zijn een aantal basisscholen bezocht door twee leerplichtambtenaren.

Meer informatie over (De Dag van de) Leerplicht is te vinden op www.voortijdigschoolverlaten.nl.

20-3-2006