Projectontwikkelaar 3W


Internationale eervolle vermelding voor entre deux

Binnenstedelijke herontwikkeling van Multi Vastgoed (voorheen AM Vastgoed), 3W en Fortis Vastgoed met Europese kwaliteiten

Tijdens de jaarlijkse internationale vastgoedbeurs MIPIM in Cannes ontving Entre Deux, een bijzondere onderscheiding in de Mipim Architectural Review Future Projects competition tijdens een ceremonie in het Palm Beach Casino. Entre Deux liet 21 projecten achter zich in de categorie Retail & Leisure. In totaal werden 139 projecten uit meer dan 50 landen ingediend voor deze competitie. De jury erkende de unieke kwaliteiten van dit stijlvolle winkelproject, dat geheel is verweven met de historische binnenstad en de twee belangrijkste pleinen van Maastricht met elkaar verbindt, aldus Nico Eurlings, algemeen directeur van 3W, die de prijs in ontvangst nam.

Dit project vertoont een fundamentele Europese benadering van de binnenstad, die in sterk contrast staat met de meer Amerikaanse benadering van veel andere projecten in deze categorie, aldus de jury.

Entre Deux biedt 12.000 m2 winkeloppervlak, verdeeld over drie lagen, midden in het winkelhart van Maastricht, tussen de twee belangrijkste pleinen Markt en Vrijthof vandaar de naam en maakt deel uit van het kernwinkelcircuit. Volgens de architecten biedt het een unieke sfeer en omgeving door het modern-klassieke ontwerp Maastrichts nieuwe Entre Deux combineert historische rijkdom met moderne allure. De veertiende eeuwse Dominicanerkerk met waardevolle muurschilderingen en frescos wordt getransformeerd tot boekenspeciaalzaak met een forumfunctie, en zal het unieke en sfeervolle middelpunt vormen van dit nieuwe winkelgebied.
Er komen ook luxe appartementen op het dakplein en horeca in de vorm van een grand café. De winkelinvulling biedt vooraanstaande formules uit binnen- en buitenland op het gebied van mode en design (onder andere Zara, H&M en New Yorker) gecombineerd met kleinere special interest shops. De ondergrondse parkeergarage wordt gerenoveerd.

Entre Deux zal in september 2006 haar deuren openen voor het publiek.

Mipim AR Future Projects Awards

De Mipim Architectural Review Future Projects Awards worden toegekend aan projecten in ontwikkeling of in aanbouw. De jury is op zoek naar projecten die zowel voldoen aan de wens van de opdrachtgever als voorbeelden zijn van mooie architectuur.