Vereniging FME-CWM

Deze informatie is het laatst gewijzigd op: 20 mrt 2006


FME-leden in de prijzen tijdens ESEF en Techni-Show

De organisatie van de ESEF en de Techni-Show reiken elke twee jaar awards uit aan bedrijven die de meest verassende, innoverende of cruciale ontwerpen hebben geleverd op basis van goede engineering. Een aantal FME-leden viel ook deze beurseditie weer in de prijzen.

ESEF Engineering Award
KIN Machinebouw Rijen BV introduceerde de Rofitec R 6002/2. Deze machine verwijdert op basis van centrifugaalkracht rendement vaste stoffen of slurries uit vloeibare mengsels. Omdat er geen toeslagstoffen nodig zijn, blijven de chemische eigenschappen van de afgescheiden stoffen intact, waardoor hergebruik mogelijk is. Rena non-ferrometaalgieterij ontwikkelde de CNC-Productiecel (Renacel). Dit handlingssysteem herkent willekeurig op een aanvoerband gelegde producten. Producten worden in kunststofkratten gepallettiseerd. De kracht van de Renacel is het gebruik van een visionsysteem aan het eind van de aanvoerband en de online controle van de bewerkingen. De winnaars ontvingen de awards uit handen van juryvoorzitter prof. dr. Arthur Eger.

Techni-Show Award
Safan B.V. won de Vakprijs Goud met de E-brake. Dit is een aandrijfsysteem waarin de nieuwste elektrische componenten zijn samengevoegd. Door dit innovatieve en inmiddels gepatenteerde aandrijfsysteem is een kantpers ontstaan met hoogwaardige eigenschappen. Tevens ontving Safan voor dit aandrijfsysteem de Made in Holland Award. DMG Benelux mocht de Vakprijs Zilver in ontvangst nemen vanwege de Ultrasonic 20 Linear. Hiermee kan men ultrasoon of HSC frezen met de hoogste precisie op dezelfde machine. De prijzen werden uitgereikt door Karel Deppe, voorzitter van de Federatie VIMAG.

Meer over de award leest u op de website van de ESEF of TechniShow.

Zie ook: FME-lidbedrijven genomineerd voor de ESEF Engineering Award