Vereniging FME-CWM

Deze informatie is het laatst gewijzigd op: 20 mrt 2006


Winnaars Vakkanjers op Techni-Show

Na vier spannende wedstrijddagen op hoog niveau zijn zeven Vakkanjers in de Jaarbeurs in Utrecht gehuldigd als Nederlands kampioen. Vier dagen lang streden 36 Vakkanjers (techniektalenten van ROCs en bedrijven) om de nationale titel in zeven wedstrijdvakken onder het oog van tienduizenden toeschouwers van de Techni-Show.

Om de wedstrijden beter te laten aansluiten op de beroepspraktijk van het bedrijfsleven, werkten de Vakkanjers in vijf teams van zeven finalisten aan een teamopdracht; de voorwielophanging van de scootmobiel. Dit nieuwe onderdeel viel goed in de smaak bij de Vakkanjers zelf, die na twee spannende individuele wedstrijddagen nog eens alles uit de kast haalden, om elkaar als teams af te troeven.

De Nederlandse kampioenen hebben een nominatie verdiend voor de WorldSkills, die in 2007 in Japan plaatsvinden. Zij krijgen de gelegenheid om zich definitief te plaatsen voor deze wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen.

In de Jaarbeurs Utrecht gingen ook de Junior Vakkanjers (derde- en vierdejaars vmbo) voor eremetaal. De 53 finalisten toonden hun vakmanschap in vijf verschillende wedstrijdvakken.

Meer leest u op de website van de Vakkanjers.