Gemeente Graafstroom


Graafstroom is eerste gemeente in regio die werk maakt van Veilig Wonen
PKVW4.JPG

GRAAFSTROOM - Als het aan de gemeente Graafstroom ligt wordt deze gemeente de veiligste gemeente in de regio. Maandag 13 maart 2006 om 10.00 uur ondertekenen burgemeester en wethouders een overeenkomst met de Stichting Veiligheid en Toezicht om de mogelijkheid te bieden alle woningbouwplannen, zowel nieuwbouw als bestaande bouw, te laten toetsen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonenâ .

Reeds in december 2003 is de gemeente Graafstroom met alle gemeenten in de politieregio Zuid-Holland Zuid door het ondertekenen van het zogenaamde Veiligheidsconvenant de verplichting aangegaan tot het invoeren van het Politie Keurmerk Veilig Wonenâ voor woningen.

Met de ondertekening van de overeenkomst op maandag 13 maart wordt de toetsing, begeleiding en eindcontrole van bouwplannen, zowel nieuwbouw als bestaande bouw, uitbesteed aan de Stichting Veiligheid en Toezicht. Ook particulieren wordt de mogelijkheid geboden hun bouwplannen te laten toetsen aan de eisen van het Keurmerk door de stichting.

De stichting heeft hiervoor een financieel aantrekkelijke aanbieding gedaan.

Het Politie Keurmerk Veilig Wonenâ is er voor iedereen. Of men nu eigenaar of huurder is van een bestaande of een nieuw te bouwen woning. Door de woning aan te (laten) passen aan de eisen is men inbrekers voor. Maar ook door het nemen van bepaalde maatregelen wordt inbraak voorkomen. Denk aan de deuren s nachts op slot doen, zorgvuldig met sleutels omgaan, ramen dichtdoen terwijl men slaapt, afspraken met buren maken. Voor particulieren met een bestaande woning is het eerste onderzoek en advies voor de woning kosteloos. Informatie hierover is te vinden op de website van de stichting: www.stvt.nl of telefonisch te verkrijgen (0183) 627 829.

Als een woning gecertificeerd is met het Politie Keurmerk Veilig Wonenâ , geven de meeste verzekeraars korting op de premies van de inboedelverzekering.
In wijken die voldoen aan het keurmerk neemt de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid toe!