Ingezonden persbericht


Inschrijving Logistica Award weer geopend

De inschrijftermijn voor de Logistica Award is weer geopend. Bedrijven en studenten kunnen tot 1 juni hun product of innovatie ter jurering aanbieden. De Logistica Award is een initiatief van Stichting Logistica en VNU Exhibitions Europe. De Award wordt voor de tweede keer uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats op 15 november tijdens de exposantenborrel van de vakbeurs Logistica.

De Logistica Award is een beloning voor de beste of meest innovatieve oplossing in de logistiek. De prijs bestaat uit ¤ 10.000,- innovatiebudget, bestemd voor de verdere ontwikkeling van de innovatie. Op 7 september worden de genomineerden bekend gemaakt.

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de publieksprijs. Bezoekers van de website www.logistica-online.nl kunnen vanaf midden september hun stem uitbrengen op de innovatie van hun keuze. Met de invoering van de publieksprijs hopen de organisatoren Stichting Logistica en VNU Exhibtions Europe de Logistica Award een breder gezicht te geven. De uitreiking van de publieksprijs vindt gelijktijdig plaats met de uitreiking van de Logistica Award.

Winnaar van de Award in 2003 was de Rollerforks® van Meijer Special Equipement uit St. Jacobiparachie. De Rollerforks® heeft het mogelijk gemaakt goederen eenvoudig, snel en met lage kosten palletloos te verplaatsen, te transporteren en op te slaan. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor de uiteindelijke vracht en zijn geen investeringen meer nodig voor pallets. In totaal zijn in 2003 13 producten aangemeld bij de jury.


Deelname aan de Logistica Award staat open voor bedrijven en studenten uit de gehele logistieke sector. Innovaties kunnen betrekking hebben op een nieuwe of verbeterde werkwijze, nieuwe vormen van handling of een verbetering van een bestaande manier van werken. Inzendingen kunnen bestaan uit logistieke oplossingen in de vorm van toepassingen, prototypes of een beschrijving hiervan in de vorm van een wetenschappelijke scriptie. Innovaties mogen niet ouder dan één jaar zijn.

Een inschrijfformulier, de voorwaarden voor deelname en het juryreglement kunnen vanaf de website www.logistica-online.nl gedownload worden. Voor vragen over de Logistica Award kan contact opgenomen worden met mevrouw Hes van Stichting Logistica, tel: 070-3176057, e-mail bhes@logistica.nl.

De vakbeurs Logistica wordt gehouden van 14 tot en met 18 november in Jaarbeurs Utrecht.

.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht