Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Nederlandse toppers naar 'gezelligste festival van Nederland'

Eerste namen bekend van 17e Huntenpop Festival

Een groot aantal Nederlandse topbands speelt dit jaar op het 17e Huntenpop Festival in Varsselder in de Achterhoek. De organisatie heeft deze week de eerste namen bekend gemaakt van de groepen die op zaterdag 12 augustus op de podia in de Achterhoekse weilanden spelen. Daaronder uit eigen land in ieder geval Within Temptation, Postmen, en Di-Rect, maar ook uit Noorwegen de Kaizers Orchestra en uit de Verenigde Staten Flaco Jiminez & Band. Traditiegetrouw wordt het Festival al op vrijdagavond geopend met een Tributenight met dit jaar tributes aan Jimmy Hendrix , Bon Jovi, The Beatles en Kiss. In totaal komen 35 bands naar Varsselder die op vijf verschillende podia spelen.

De organiserende stichting is momenteel druk doende meer bands aan zich te binden met als uitgangspunt een kwalitatief en sfeervol programma aan te bieden met een internationaal karakter. Niet voor niets staat het Huntenpop Festival bekend als 'het gezelligste festival van Nederland'. "De sfeer is ieder jaar heel relaxed, behalve als de topbands optreden natuurlijk", aldus organisatie Walter Hendrixen. Het goede doel wordt ook in 2006 niet vergeten. Hendrixen: "We werken ook dit jaar weer samen met organisaties als Project Aware, COS Gelderland en de NOVIB. Via deze instanties worden bands gecontracteerd die hun doelstellingen accentueren."

Gelders Pop Podium

Daarnaast komt er ook weer een Gelders Pop Podium door samenwerking met de Stichting Kunst & Cultuur Gelderland. Deze stichting programmeert haar eigen podium met een tiental bands die de tien voorronden op Gelderse podia hebben gewonnen. Deze merendeels beginnende bands krijgen zo de gelegenheid zich aan een groter publiek te presenteren en doen vaak hun eerste festivalervaring op.

Aan de sfeer op het Huntenpop Festival wordt zeker ook bijgedragen door de Stichting Straattheater Doetinchem. Hendrixen: "Reeds enkele jaren werken we al samen met deze stichting. Graag zouden we willen dat er zich wat meer mensen uit Gelderland aanmelden. De organisatie van het Huntenpop Festival biedt de mogelijkheid om nieuwe/jonge kunstenaars of theatergroepen, podiumervaring op te laten doen voor een groter publiek. Gelders talent kan zich dus melden!"

Camping

Dit jaar zijn de paaltjes van de gezellige Huntenpop Camping weer iets verzet om de grotere toestroom van campinggasten het hoofd te kunnen bieden. De camping ligt pal aan het festivalterrein. Via www.huntenpop.nl kunnen plaatsen gereserveerd worden voor het luttele bedrag van E 10,00 p.p. Daarvoor kan men dus twee nachten op de camping verblijven en dan ook genieten van het nachtelijke kampvuur... Vanzelfsprekend wordt - tegen betaling - ook een Achterhoeks ontbijt geserveerd. Campinggasten hebben overigens gratis entree tot de Optimaal FM Tribute Night op vrijdag 11 augustus.

Alle verdere informatie staat op www.huntenpop.nl. Via deze website kunnen ook kaarten worden gereserveerd. Die kosten in de voorverkoop E 30,00 (aan de kassa E 35,00). Kaarten voor de Optimaal FM Tribute Night op 11 augustus kosten E 8,00, deze zijn alleen aan de kassa te koop.


- X -

Noot voor de redactie (