SafeBoot sluit OEM-contract voor e-mailversleuteling

Nieuwegein, 20 maart 2006 - SafeBoot, Nederlands ontwikkelaar van oplossingen voor mobiele databeveiliging, heeft een wereldwijde OEM-overeenkomst getekend met Zix Corporation (Nasdaq: ZIXI), leverancier van onder meer hosted services voor e-mailversleuteling. Binnen de overeenkomst levert SafeBoot de e-mail-encryptiediensten van Zix Corporation onder de merknaam SafeBoot Email Encryption.

Gerhard Watzinger, CEO van SafeBoot zegt: "We hebben veel leveranciers geëvalueerd in onze zoektocht naar een gebruiksvriendelijk en effectief product dat aansluit op onze huidige lijn beveiligingsproducten. Met Zix Corporation kunnen we voldoen aan de toenemende vraag naar e-mailversleuteling."

De SafeBoot-oplossingen beveiligen data op mobiele gegevensdragers en binnen netwerken. Hierdoor wordt voorkomen dat niet-geautoriseerde personen toegang hebben tot bedrijfskritische gegevens. Daarnaast voorkomt SafeBoot het niet-geautoriseerd gebruik van verwijderbare media, zoals usb-sticks, iPods, mobiele harde schijven en digitale camera's. Wereldwijd zijn er meer dan 2,5 miljoen SafeBoot-eindgebruikers. Met de uitbreiding van het productassortiment wil SafeBoot dit aantal verder vergroten.

"Met deze samenwerking vergroten wij enerzijds ons verkoopkanaal en streven wij anderzijds naar een verbeterde marktpositie in Europa en Azië, twee belangrijke markten voor ons", zegt Nigel Johnson, VP Business Development en Product Management bij Zix Corporation. "Het feit dat onze producten goed samenwerken met andere en eenvoudig zijn in gebruik, stelt ons in staat een samenwerking met SafeBoot aan te gaan en zo ons productaanbod wereldwijd aan te bieden."

Over SafeBoot
SafeBoot, een Nederlandse leverancier van software voor beveiliging van mobiele data, ontwikkelt en distribueert de SafeBoot-productlijn. De SafeBoot-oplossingen beveiligen data op mobiele gegevensdragers en binnen netwerken. Hierdoor wordt voorkomen dat niet-geautoriseerde personen toegang hebben tot bedrijfskritische gegevens. Daarnaast voorkomt SafeBoot het niet-geautoriseerd gebruik van verwijderbare media, zoals usb-sticks, iPods, mobiele harde schijven en digitale camera's. Dit gebeurt door middel van sterke toegangscontrole en krachtige encryptie. SafeBoot heeft eigen verkoop- en supportvestigingen in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zweden en de Verenigde Staten. Daarnaast heeft het bedrijf wereldwijd distributeurs in meer dan 40 landen.