Eervolle onderscheiding Toeleiding naar Arbeid

Toeleiding naar arbeid

Eervolle onderscheiding voor verzuim en (re)ïntegratiebeleid van Toeleiding naar Arbeid

Op 21 maart zal mevrouw Saers, directeur Per Saldo, vereniging van mensen met een persoonsgebonden budget, het estafettestokje van de Kroontjesestafette uitreiken aan Toeleiding naar Arbeid. Toeleiding naar Arbeid bemiddelt tussen mensen met een arbeidshandicap en de reguliere arbeidsmarkt. De organisatie krijgt het estafettestokje omdat zij grote inspanningen levert om preventie van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en reïntegratie van mensen met een arbeidshandicap volledig in haar personeelsbeleid door te voeren. De overdracht vindt plaats om 14.00 uur in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Reïntegratie en participatie zonder hindernissen

Reïntegratie op de arbeidsmarkt is een belangrijke stap naar volwaardige participatie in de samenleving. Toeleiding naar Arbeid maakt het voor mensen met een beperking mogelijk om in eigen regie een passende baan te vinden. Per Saldo en Toeleiding naar Arbeid zijn daarbij zelf ook werkgevers die mensen met een arbeidshandicap in dienst willen nemen en houden. Helaas ervaren zowel de werkgever als de werknemer daarbij nog veel knelpunten. Per Saldo en Toeleiding naar Arbeid grijpen de estafette dan ook aan om deze knelpunten onder de aandacht te brengen en mogelijke oplossingen aan te dragen.

De Kroontjesestafette

De Kroontjesestafette is een initiatief van Commissie het Werkend Perspectief en bouwt door op de Kroon op het Werk prijs die al sinds 1997 wordt uitgereikt. Door deze estafette wil de commissie meer organisaties die opvallen door hun verzuim en (re)ïntegratiebeleid, op het spoor komen en wil zij meewerken aan het ontstaan of versterken van regionale netwerken, waar organisaties elkaar kunnen helpen bij het opzetten en uitvoeren van dat beleid.

De estafette is gestart bij organisaties die de afgelopen jaren genomineerd zijn geweest voor de Kroon op het Werk prijs. Elke organisatie die het estafettestokje krijgt, moet dit stokje binnen drie maanden weer doorgeven aan een organisatie in hun omgeving, die opvalt door de wijze waarop zij vorm geven aan hun verzuim- en (re)ïntegratiebeleid.

Toeleiding naar Arbeid is gecertificeerd met het Borea Keurmerk en heeft vestigingen in Groningen en Boxtel.

Meer informatie over de Kroontjesestafette vindt u op www.kroonophetwerk.nl

Noot voor de pers

Voor meer informatie over de Kroontjesestafette kunt u contact opnemen met Susanne Peters, via telefoonnummer: 0297 564749 of susanne@vankeep.nl