Capgemini realiseert service oriented application voor Surfdiensten met Trinidad Platform

Surfdiensten is de organisatie die als tussenpersoon optreedt tussen softwareleveranciers en universiteiten en hogescholen. Studenten en medewerkers kunnnen op de website Surfspot.nl tegen sterk gereduceerde prijzen software aanschaffen voor thuisgebruik.

Publicatiedatum 20 March 2006

Door groei van het aantal gebruikers, toevoeging van basisscholen, en groeiende behoefte aan flexibiliteit in het onderhoud van de webshop, ontstond de behoefte om een nieuwe versie va SurfSpot te ontwikkelen. State-of-the-art architectuur en -technologie staan hierbij bovenaan de verlanglijst. Capgemini heeft opdracht gekregen Surfspot.nl te implementeren met behulp van Microsoft Content Management Server, Commerce Server en .NET.

Het project wordt gerealiseerd met behulp van Capgemini's Trinidad Platform. Zo wordt er gewerkt in korte iteraties aan de hand van smart use-cases, waarmee ook de schattingen zijn opgeleverd. Tijdens de realisatie van de applicatie wordt intensief gebruik gemaakt van de code generator Tobago MDA en van het Trinidad Framework. Daarnaast beschikt het Trinidad Platform over een referentiearchitectuur, die het ontwikkelen van services georienteerde applicaties makkelijk maakt. Daarnaast staat deze aanpak borg voor maximaal hergebruik van zowel requirements, ontwerp als services. Rond het begin van het nieuwe schooljaar hopen we iedereen welkom te kunnen heten op het splinternieuwe SurfSpot.nl.

Meer informatie over Trinidad is te vinden op:
www.capgemini.nl/trinidad of bij sander.hoogendoorn@capgemini.com

Zie ook: http://www.surfspot.nl