Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Kinderfiets van het jaar 2006: Gazelle Bumper 26 ''

Een gecombineerde kinder- en vakjury heeft de Gazelle Bumper 26" tot kinderfiets van het jaar uitgeroepen in de categorie 'fietsen voor dagelijks gebruik'. De Bumper wordt met name op de punten veiligheid en kwaliteit goed beoordeeld. De kinderen vonden vooral dat de fiets er mooi uitziet en mooie kleuren heeft.

Met de verkiezing van de Kinderkeus van het jaar wil de ANWB stimuleren dat kinderen meer fietsen op goede fietsen. Door de Kinderkeus worden fabrikanten geprikkeld om te blijven investeren in kwaliteit en innovatie.

Ervaringen met Trapvaardig - het gratis ANWB-fietsvaardigpakket voor scholen - wijzen er op dat steeds minder kinderen goed kunnen fietsen terwijl het verkeer steeds drukker wordt. ANWB onderzoek wijst tevens uit dat veel ouders (40%) de fietsvaardigheid van hun kind in het verkeer niet vertrouwt.

De Gazelle Bumper is een mooie en degelijk afgemonteerde kinderfiets waarbij een aantal zaken opvallen. Een grote, stevige bagagedrager met daarin een goed weggewerkt en dus beschermd achterlicht. Een betrouwbare verlichting door een degelijke naafdynamo in het voorwiel gecombineerd met een terugtraprem. Verder zijn de verende voorvork en handige kabelgeleiders en een ART-goedgekeurd slot waardevolle extra's.

De jury heeft een aantal verbeterpunten

geconstateerd: de bevestiging van de

voorlamp is kwetsbaar, het slot is niet

voorzien van een

kabel of ketting en de kettingkast is niet

geheel gesloten. De vakjury constateert

dat in het algemeen ontwerpers en

producenten minder aandacht hebben

besteed aan voorzieningen op de fiets voor

diefstalpreventie.

De Gazelle Bumper 26" is verkrijgbaar voor ¤ 389,-- .