Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

20 maart 2006

Apeldoorn - Gewonden door aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee personenauto's zijn zondagmorgen (19/03) op de kruising Arnhemseweg/Chopinlaan drie gewonden gevallen. Een 46-jarige automobilist uit Apeldoorn wilde rond 16.35 uur vanaf de Arnhemseweg de Chopinlaan inslaan. Hij had reeds voorgesorteerd en had zijn richtingaanwijzer aan. Dit werd te laat gezien door een 76-jarige bestuurster uit Nijmegen. Zij reed achter op de auto van de Apeldoorn en kwam met haar auto op de zijkant terecht. De brandweer moest haar en een 86-jarige passagiere uit Berg en Dal uit de auto bevrijden. Een ambulance vervoerde beide slachtoffers met klachten aan nek en borst naar het Lukasziekenhuis. De Apeldoorner klaagde ook over last van zijn rug en zou naar de huisartsenpost gaan.

Apeldoorn - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (20/03) op de Zutphensestraat een 42-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie kreeg maandagmorgen vroeg rond 00.20 uur van een getuige door dat de bestuurder opviel door zijn rijgedrag. De politie controleerde de man en constateerde dat hij te veel gedronken had. De Apeldoorner blies op het politiebureau een promillage van 1,5. de politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Politie pakt inbreker

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (20/03) bij de sportvelden aan de Malkenschoten een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij kort daarvoor in de kantine van een sportvereniging had ingebroken. De politie kreeg maandagmorgen vroeg rond 04.00 uur een inbraakalarm door en ging op zoek naar de dader. De politie trof de verdachte in de buurt aan. Hij bekende die nacht en al eens eerder bij het gebouw van een sportclub naar binnen te zijn geweest. De politie trof buiten op het sportveld een aantal kratten met lege bierflesjes aan, die vermoedelijk bij een clubhuis zijn weggenomen. De politie bracht de inbreker over naar het politiebureau en onderzoekt of de verdachte mogelijk betrokken is geweest bij andere inbraken in sportkantines.

Apeldoorn - Politie onderzoekt spoor van vernielingen

De politie is een onderzoek gestart naar een groot aantal vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag (19/3) op diverse plaatsen in Apeldoorn werden gepleegd. Volgens een getuige zouden drie jongens op een fiets de mogelijke verdachten van de vernielingen zijn die zondagmorgen rond 04.15 aan de Asselsestraat begonnen. Van een woning werd een ruit ingegooid en het spoor via de Prinses Beatrixlaan, het Holthuis, De Heze en zo verder Ugchelen in. Op de Prinses Beatrixlaan werden auto's vernield en ook op het Holthuis moesten auto's en de ruit van een woning het ontgelden. De verdachten gooiden door de thermopaneruit van een woning aan de Heze een compleet Te Koop-bord. Op de Hattemseweg werd een baksteen door een slaapkamerraam gegooid. Eén van de stenen belandde vlak bij het bed waar een oudere vrouw lag te slapen. Op deze weg werden ook diverse geparkeerde auto's vernield. Ook op de Karhulstraat, op de Putten- en Angerenstein werden ruiten van woningen vernield. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en vraagt getuigen die iets gezien hebben of op andere wijze informatie hebben, zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --