Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg (20 maart)

TILBURG, 20 maart 2006

Motorrijder overlijdt aan verwondingen

TILBURG De 21-jarige motorrijder die zondagmiddag ernstig gewond raakte ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval op de Professor van Buchemlaan is vandaag in het St. Elisabethziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De politie is wel op zoek naar de bestuurder en/of inzittenden van een klein model grijze auto, vermoedelijk van Japans fabrikaat. Deze auto is zondagmiddag door de motorrijder ingehaald. De politie wil graag in gesprek komen met de bestuurder en/of inzittenden van deze auto. Zij kunnen hiertoe contact opnemen met het politieteam Leijdal dat telefonische bereikbaar is onder het Landelijke Toegangsnummer Politie (LTP) 0900 88 44

Politie houdt jongeren aan na overlast in de Blaak

TILBURG Zaterdagnacht rond halftwee hebben agenten aan het Slingepad in Tilburg twee jongens aangehouden. Zij worden verdacht van de vernieling van een ruit bij cafetaria in het winkelcentrum. De jongens komen uit Tilburg en Goirle en zijn 17 en 18 jaar oud.

Rond kwart voor één kwamen bij de politie verschillende telefoontjes binnen dat een groep jongeren zich naar het winkelcentrum aan de Amer begaf en onderweg daar naar toe vernielingen pleegde. Mede op aanwijzing van een getuige konden agenten de twee vandalen, die onder invloed van alcohol waren, aanhouden

Pizzabezorger beroofd

TILBURG Een 19-jarige pizzabezorger uit Tilburg is gistermiddag tussen vier uur en kwart over vier op de Korvelseweg in Tilburg beroofd van de dagopbrengst van de pizzazaak waarvoor hij werkt. Op de Korvelseweg bemerkte de pizzabezorger dat de passagier van een bromfiets aan de kist achter op zijn bromfiets zat. Als de pizzabezorger stopt, maken de twee mannen op de bromfiets duidelijk dat het om een overval gaat. De bestuurder van de bromfiets bedreigt de man terwijl de passagier het geld uit de pizzabox haalt. Na de overval rijden de daders weg in de richting van de Hesperenstraat. De politie heeft van de pizzabezorger een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Blaak bewoner gedupeerd na woninginbraak

TILBURG Een 35-jarige bewoner van de Tilburgse wijk de Blaak heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van de inbraak in zijn woning die het afgelopen weekend is gepleegd. De Tilburger, die met zijn gezin een weekendje weg was, bemerkte de inbraak bij thuiskomst gistermiddag om halfzes. De inbrekers zijn aan de achterzijde van de woning binnen gekomen. Zij doorzochten de woning en hebben hieruit een computer, een TFT-scherm, een videocamera, een elektronische agenda, geld en sieraden weggehaald.

Agenten pakken lastige dronken vrouw op

TILBURG Agenten hebben gisteravond om kwart voor zeven aan het Paletplein in Tilburg een 42-jarige vrouw uit deze stad aangehouden. De vrouw, die stomdronken was, weigerde de vorderingen van de agenten op te volgen, schold de agenten uit en sloeg hen. Agenten kregen kort voor de aanhouding van de vrouw de melding dat er een vrouw onwel was geworden bij de pinautomaat van een bank.

Agenten pakken vandaal op

TILBURG In de Zwaanstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien over negen een 20-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden. De man had in de Zwaanstraat een ruit van een horecazaak vernield. Op aanwijzingen van getuigen konden de agenten de vandaal aanhouden.

Agenten pakken mannen op

TILBURG Gisteravond hebben agenten in Tilburg West twee mannen aangehouden. Zij zijn afkomstig uit Tilburg en 19 en 21 jaar oud. De mannen zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. In de auto van de mannen troffen agentwen twee scherpe patronen aan. In de auto vond de politie verder kleding waarvan wordt vermoed dat die van diefstal afkomstig is. De politie onderzoekt dit.

De zaak kwam gisteravond rond kwart over tien aan het rollen toen surveillerende agenten de later aangehouden verdachten met hun auto signaleerden in de Schout Backstraat. Bij het zien van de politie gedragen de mannen zich verdacht want zij proberen aan een controle door de politie te ontkomen door met hoge snelheid te gaan rijden. Er ontstaat een achtervolging door de Burgemeesters buurt, waarbij de politie het verdachte voertuig kwijt raakt. Op weg naar het politiebureau van team Tilburg West komen de agenten de verdachte auto weer tegen en er ontstaat een achtervolging door Tilburg West (omgeving Kruizemuntweg). De auto wordt door de later aangehouden verdachten achtergelaten aan de Papaverhof en de Tilburgers proberen te voet te vluchten, maar met assistentie van collegas kunnen de twee mannen worden aangehouden. De 19-jarige verdachte wordt aan de Papaverhof aangehouden en de 21-jarige op de Dongenseweg.

De auto van de verdachten is in beslag genomen.

Inbrekers halen computers weg

TILBURG De politie heeft vanmorgen van een medewerker van een bedrijf aan de Apenijnenweg in Tilburg een aangifte opgenomen in verband met een inbraak die daar was gepleegd. De inbrekers hebben bij deze inbraak twee computers en een TFT-scherm weggehaald. Om binnen te komen vernielden de inbrekers een ruit.

29 scholieren op de bon

TILBURG Aan de Van Vollenhovenstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen tussen tien over acht en halfnegen, 29 scholieren bekeurd. Zij volgden niet het verplichte fietspad.

In verband met werkzaamheden aan de Centaurusweg in Tilburg is de verkeerssituatie in de Van Vollenhovenstraat aangepast. Om de verkeersveiligheid van de schoolgaande jeugd te waarborgen hebben de gemeente Tilburg en de politie maatregelen genomen. Zo is er een wegomlegging aangebracht en wordt in de ochtendspits het verkeer door een verkeersregelaar geregeld. De scholieren die vanmorgen werden bekeurd volgenden het verplichte fietspad niet en staken via de groenstrook de Van Vollenhovenstraat over, waarvan vooral het vrachtverkeer hinder ondervond.

Auteur: Carel Bouman