SMARTRAC stelt IPO uit ondanks aanmerkelijke interesse en ...

Smartrac n.v.

SMARTRAC stelt IPO uit ondanks aanmerkelijke interesse en positieve feedback van potentiële investeerders

AMSTERDAM, March 20 /PRNewswire/ --


- Opzettelijke inmenging door particulieren kan beursnotering verstoren


- SMARTAC overweegt gerechtelijke stappen

DIT PERSBERICHT EN DE INFORMATIE HIERIN WORDT NIET IN DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA (DE "VS") GEPUBLICEERD EN MAG NIET IN DE VS WORDEN VERSPREID.

SMARTRAC NV heeft vandaag aangekondigd dat het sinds het begin van de IPO-promotietour op 14 maart positieve feedback en aanwijzingen van aanzienlijke interesse heeft ontvangen van Duitse en internationale institutionele beleggers.

Al sinds de aanloopfase van de marketingactiviteiten hebben bepaalde personen de media opzettelijk informatie verschaft en brieven geschreven, waarin bepaalde beschuldigingen werden geuit tegen het bedrijf en de CEO en waarin tegelijkertijd financiële eisen werden gesteld.

Het bedrijf ontkent deze beschuldigingen, maar heeft samen met zijn bankadviseurs besloten de IPO uit te stellen om zeker te zijn van een ordelijke emissie en om de investeerders te beschermen. De IPO wordt uitgesteld tot de feiten die aan de beschuldigingen ten grondslag liggen, zijn opgehelderd. Het bedrijf overweegt gerechtelijke stappen tegen de personen die verantwoordelijk zijn voor deze beschuldigingen.

Over SMARTRAC NV

SMARTRAC is de belangrijkste leverancier van inlays voor contactloze credit cards (ePayment) en ePassports. Het bedrijf, dat in 2000 werd opgericht, is als rechtspersoon erkend bij de Nederlandse wet en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Het belangrijkste productiecentrum en R&D-centrum van SMARTRAC bevindt zich in de buurt van Bangkok (Thailand). De verkoopkantoren zijn gevestigd in Stuttgart en Singapore. Door een overeenkomst met Xytec Solutions (Kulim/Maleisië), waarin SMARTRAC een aandeel van 30 heeft, heeft het bedrijf exclusieve toegang tot eigen productie-installaties. SMARTRAC vervaardigt producten in twee productiesegmenten -Standaard en High Security- voor RFID-toepassingen in het openbaar vervoer, toegangscontrole en logistiek, maar ook in ePayment en ePassport, toepassingen met een hoge beveiligingsgraad. Volgens de gecontroleerde financiële informatie van het bedrijf, opgesteld in overeenstemming met IFRS, heeft SMARTRAC in 2005 EUR 25,2 miljoen aan verkopen en een EBIT van EUR 3,6 miljoen gerealiseerd (in 2004: 14,7 miljoen aan verkopen en een EBIT van EUR 2,4 miljoen.) Het bedrijf heeft op het ogenblik 1100 werknemers in dienst.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:

Max Hohenberg
Media Relations SMARTRAC N.V.
Tel: +49-711-6569-2616
E-mail: max.hohenberg@smartrac-group.com

www.smartrac.group.com

Dit document kan niet worden beschouwd als een aanbieding voor de verkoop van effecten in de VS. Effecten mogen in de VS niet worden aangeboden of verkocht zonder registratie of een ontheffing van registratie volgens de geamendeerde Effectenwet van 1993.

Deze publicatie bevat geen verkoopaanbod en geen aanbieding effecten te kopen. Het vertegenwoordigt geen prospectus als bedoeld in art. 652a van de Zwitserse Code voor Obligaties.

Dit bericht is alleen bedoeld voor mensen (I) buiten Groot-Brittannië of (II) mensen die deskundig zijn in zaken die verband houden met investeringen die onder artikel 19(5) van de geamendeerde Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (de "Order) vallen of (III) die vallen onder artikel 49(2)(a) tot (d) ("bedrijven met een hoge nettovermogenswaarde, verenigingen zonder rechtspersoonlijkheid enz.") van de Order (al deze personen tezamen worden "relevante personen" genoemd.) Een ieder die geen "relevant persoon" is, mag niet handelen naar of vertrouwen op deze informatie en op geen enkel onderdeel van de inhoud ervan. Elke investering of investeringsactiviteit die verband houdt met dit bericht staat alleen ter beschikking van relevante personen en zal alleen met relevante personen worden besproken.