Verzamelberichten maandag

's-Hertogenbosch, 20-03-2006

Man overleden

s-Hertogenbosch Een 52-jarige Bossche bestuurder van een vrachtauto is maandagochtend overleden. De man kwam met zijn vrachtauto tegen een boom tot stilstand op de Maaspoortweg in s-Hertogenbosch. Vermoedelijk is de man onwel geworden en daardoor tegen de boom gereden. Getuigen hebben zich over het slachtoffer ontfermd en de hulpverleningsdiensten gewaarschuwd. Ze hebben de man gereanimeerd, maar in het ziekenhuis is hij toch overleden.

Getuigenoproep: Vrouw beroofd van haar portemonnee

Oss De politie zoekt getuigen van een beroving. Een 64-jarige Osse is maandagochtend omstreeks 7.45 uur beroofd van haar portemonnee. De vrouw wilde haar saldo bekijken bij een pinautomaat aan het Sterrebos in Oss. Toen zij klaars was en zich omdraaide werd zij op dreigende toon aangesproken door een onbekende jongeman. Hij eiste haar portemonnee. De vrouw voelde zich zo bedreigd dat ze toen op zijn eis is ingegaan. De dader was vermoedelijk tussen 16-20 jaar oud, met een normaal postuur, blank en vermoedelijk 1.70 meter lang. Hij droeg een donkere jas met capuchon over zijn hoofd en had daaronder een zwart petje. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie in Oss via telefoonnummer 0900-8844.

Aangehouden voor diefstal

Uden De politie heeft maandagmorgen een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in de Bogerdstraat in Uden. De man wordt er van verdacht op 3 maart een GSM weggenomen te hebben uit een woning in die straat. De man werd daar binnengelaten door de 64-jarige bewoner, die de verdachte kent. Later bleek zijn gsm weggenomen te zijn uit de woning. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagmorgen een 44-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht op 15 december 2005 op een school aan de Donkse Dreef twee vrouwen, een 42-jarige Bossche en een 41-jarige inwoonster van Rijen, mishandeld te hebben. De vrouwen zagen op 15 december dat er gevochten werd door twee jongens op het schoolplein. Zij probeerden de vechtersbazen te scheiden, maar werden daarbij gehinderd door de verdachte die hen aan de haren trok. Eén van de jongens bleek het zoontje van de verdachte te zijn. De aangehouden man, die bij de politie als veelpleger bekend staat, is voor onderzoek ingesloten.

Man rijdt weg terwijl vrouw nog in de auto hangt

Oss Een 39-jarige Ossenaar is zondagavond aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij wilde in de Schadewijkstraat wegrijden, terwijl zijn vrouw nog met haar bovenlichaam in het raam van de auto hing. Doordat de man wegreed, kwam de vrouw ten val en ze kon ter nauwer nood voorkomen dat ze onder de auto terecht kwam. Ze bezeerde haar knieën en haar kleding werd vernield. De gewaarschuwde politie wilde de man aanhouden, maar hij bleek niet thuis. Nadat de politie hem belde, meldde hij zich op het politiebureau waar hij aangehouden werd. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie heeft een uitgebreide aangifte opgenomen.

Opnieuw aanhoudingen aangetroffen gestolen gereedschap

Oss De politie heeft zondag op nieuw twee aanhoudingen verricht naar aanleiding van het aantreffen van gestolen gereedschap in een garagebox aan de Aalbersestraat in Oss. Het gaat om twee Ossenaren van 18 en 19 jaar oud. Ze zijn in hun woningen aangehouden. Het gereedschap dat vrijdag gevonden werd, bleek afkomstig van een inbraak in een auto medio maart aan de Wagenaarstraat in Oss. De verdachten zijn inverzekeringgesteld en de politie onderzoekt hun rol in deze zaak.

Te diep in het glaasje

Op diverse plaatsen in de regio heeft een aantal bestuurders te diep in het glaasje gekeken.


· Op de Joannes Zwijsenlaan in Oss werd zondagavond een 37-jarige Osse bestuurder betrapt. Hij had zoveel gedronken dat hij zijn rijbewijs in moest leveren. Ook kreeg hij een rijverbod en een proces-verbaal.


· Die avond reed een 52-jarige automobilist uit Helmond tegen een geparkeerd voertuig op de Pastoor van Haarenstraat in Veghel. In de regio Brabant-Noord geldt de regel Botsen is blazen. Onderzoek wees uit dat de man te diep in het glaasje gekeken had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kon eveneens rekenen op een rijverbod en een proces-verbaal.


· In de nacht van zondag op maandag werd op de Laagstraat in Vught een 58-jarige bestuurder uit Vught aangehouden. Hij reed slingerend over de weg en de politie hield de man staande om hem te controleren. Ze roken een sterke alcohol lucht. Blaasproeven mislukten, daarom is op het politiebureau door een arts een bloedproef afgenomen. Deze moet uitwijzen hoeveel de man gedronken had.


· Een 54-jarige automobilist uit Rosmalen bleek eveneens te veel gedronken te hebben. Hij werd in de nacht van zondag op maandag betrapt op de Rodenborchweg in zijn woonplaats. Omdat hij bijna driemaal de toegestane hoeveelheid gedronken had, moest hij zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een rijverbod en een proces-verbaal.

Aangehouden met gestolen kabels

s-Hertogenbosch Dankzij een oplettende burger kon de politie zondagmiddag een 36-jarige inwoner van Vught aanhouden op een bouwterrein aan de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch. De getuige zag de man met kabels lopen en had het vermoeden dat hij deze weg wilde nemen. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en de kabels bleken inderdaad afkomstig van het terrein. Daarop is de verdacht aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie bevrijdt jongen uit container

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag een 13-jarige Bossche jongen bevrijdt uit een kledingcontainer aan de Dien van Hemertstraat in zijn woonplaats. De jongen had kans gezien het stepje van zijn zusje in de container te gooien. Hij wilde toch het stepje er weer uithalen en klom in de container. Hij kreeg het stepje er wel weer uit, maar kon er zelf niet meer uitkomen. Het zusje waarschuwde buurtbewoners die op hun beurt de politie belden. De gewaarschuwde politie kon met behulp van gereedschap van buurtbewoners en de gemeente de container openen en heeft de jongen uiteindelijk veilig bij zijn ouders thuis kunnen brengen.