Leiden Overval op pand

De recherche van het korps Hollands Midden is een onderzoek gestart naar een overval op een pand aan de Morsstraat waarin ook een eetgelegenheid gevestigd is. De melding van de overval bereikte de politie op maandag 20 maart, omstreeks 14.20 uur. De bewoners van het pand werden door twee mannen overvallen. Beide bewoners raakten gewond, één van hen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de bewoners de Nederlandse taal niet goed beheersen zijn zij nog niet gehoord. Een tolk zal er aan te pas moeten komen om te achterhalen wat er precies heeft afgespeeld in het pand.

De politie heeft na de melding direct een zoekslag gemaakt in de omgeving. Met een helikopter, politiebikers en surveillance-eenheden, werd er gezocht naar de twee daders die er te voet vandoor zouden zijn gegaan. Uit informatie blijkt dat de verdachten vanaf de Morsstraat in de richting van het Kort Rapenburg zouden zijn gelopen. De politie heeft het gebied uitgekamd, maar heeft geen aanhoudingen verricht. Het is onbekend of er iets buit is gemaakt of dat er een wapen is gebruikt, dit zal moeten blijken uit de verklaringen van de bewoners. De politie zet het onderzoek voort.

Katwijk Politie vordert rijbewijs in

De politie controleerde op zondag 19 maart rond 21.00 uur op de Koningin Julianalaan een 47-jarige automobilist uit Katwijk. De agenten stelden vast dat de man vermoedelijk te veel gedronken had en hielden hem aan. Aan het bureau gaf zijn ademanalyse een uitslag van 580 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakte proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Verdachte mishandeling meldt zich aan politiebureau

Een 27-jarige man uit Leiden meldde zich maandagmorgen 20 maart aan het politiebureau en vertelde dat hij verantwoordelijk was voor de mishandeling van een 21-jarige plaatsgenoot. Dit gebeurde op donderdag 2 maart rond 22.30 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Morsstraat. Hij sloeg zijn plaatsgenoot met een glas in het gezicht na een uit de hand gelopen discussie over voetbal. De klap veroorzaakte een verwonding in het gezicht. De verwonding werd in het ziekenhuis gehecht. De politie stelde na de aangifte van het slachtoffer een onderzoek in. Vanmorgen stond de verdachte voor de politiebalie. Hij werd ingesloten en verhoord. Dinsdag 21 maart wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden Inbrekers aangetroffen

De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een studentenwoning aan de Oude Rijn. De inbreker werd op zaterdag 18 maart, omstreeks 03.15 uur, aangetroffen in de woning toen twee bewoners thuis kwamen. Eén van de bewoners, een 22-jarige Leidenaar, raakte slaags met de inbreker. De inbreker bedreigde de bewoner en vluchtte vervolgens het pand uit. De technische recherche is ingeschakeld voor sporenonderzoek.

Eerder die nacht, omstreeks 01.40 uur, had een bewoner van de Graskarper twee inbrekers voor zijn raam op één hoog aangetroffen. Bij het zien van de bewoner klommen ze naar beneden en vluchtten ze weg. De bewoner belde direct de politie. De politie snelde toe en zocht de omgeving af. Op de Papiermolen zagen de agenten twee mannen lopen die voldeden aan het signalement. Deze splitsten zich direct op toen zij de agenten zagen. De agenten konden één van de verdachten snel aanhouden, een 18-jarige Leidenaar, werd op de Papiermolen aangehouden. De tweede verdachte werd later op de nacht aangehouden op de Smellekenhorst. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De politie vraagt bewoners die een inbreker(s) aantreffen in de woning of het vermoeden hebben dat de inbreker(s) nog in de woning zijn om direct de politie te bellen. De politie van het korps Hollands Midden heeft het verminderen van woninginbraken als speerpunt binnen het beleid. De agenten zijn getergd om inbrekers op te pakken, en zullen er dan ook alles aan doen om zo snel mogelijk bij een heterdaad situatie ter plaatse te zijn.

Leiderdorp Aanhoudingen na overtreden van gebiedsontzegging

De politie van Leiderdorp heeft op vrijdag 17 maart twee jongens aangehouden nadat zij de ontzegging tot de Winkelhof hadden overtreden. De jongens hadden een ontzegging tot de Winkelhof gekregen nadat zij in februari waren opgepakt inzake vernielingen. Tijdens het toezicht op het Winkelhof werden de twee jongens onafhankelijk van elkaar aangetroffen. Omstreeks 17.00 uur werd de 18-jarige jongen uit Leiden gezien in het Winkelhof en rond 19.15 uur de 17-jarige uit Leiderdorp. Omdat een verbod een maatregel is die alleen nut heeft als er ook op gecontroleerd wordt houdt de politie de jongens ook de komende tijd goed in de gaten. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boskoop Diefstal uit brandweerkazerne

De politie heeft op zondag 19 maart, rond 15.45 uur, op de Zuidkade twee jongens uit Boskoop aangehouden. De twee jongens van 13 en 14 jaar waren door een omwonende gezien toen zij het pand van de brandweer betraden. De twee kwamen er vervolgens weer vanuit en werden door de getuige aangesproken. De twee jongens gaven aan dat zij de brandweer nodig hadden, maar hielden deze verklaring niet lang vol. Vanonder de jas van de 13-jarige jongen kwamen twee flessen drank vandaan, die zij vanuit de kazerne hadden meegenomen. De politie werd ingeschakeld die de twee aanhielden. De politie heeft tegen de twee proces-verbaal opgemaakt. De ouders van de twee jongens zijn ingelicht over de capriolen van hun zonen.

Gouda Brand in woning legt kleine hennepkwekerij bloot

Maandagmorgen 20 maart rond 10.00 uur ontstond op een bovenverdieping van een woning aan de Vondelstraat een binnenbrand. De brandweer bestreed het vuur, de politie evacueerde bewoners uit naast gelegen panden en sprak de 44-jarige bewoonster en 48-jarige bewoner aan over het ontstaan van de brand. Zij wisten dit niet maar gaven wel aan dat op de bovenverdieping een kleine hennepkwekerij, 28 plantjes, was ingericht. De man had zelf het elektra voor de assimilatielampen en afzuiging aangelegd. De politie besloot daarop de twee aan te houden voor brand door schuld en overtreding van de Opiumwet. Dinsdag stelt de technische recherche van Politie Hollands Midden een onderzoek in naar het ontstaan van de brand. De verdachten zitten nog vast.

Moordrecht Man aangehouden voor vernieling aan gemeentehuis

De politie heeft maandagmorgen 20 maart een 47-jarige man in zijn woning in Moordrecht aangehouden voor vernieling van twee ruiten van het gemeentehuis. Rond 10.30 uur werd de man de toegang tot het gemeentehuis geweigerd. Die toegang was hem, vanwege eerdere incidenten, ontzegd. Vorige week woensdag zorgde hij daar ook voor de nodige problemen en werd door de politie aangehouden maar later weer vrijgelaten. Vandaag trapte hij uit woedde twee ruiten bij de ingang in en ging daarna weg. Hij is nu opnieuw aangehouden en wordt dinsdag 21 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Stolwijk Crossmotor aangetroffen

De politie heeft op zondag 19 maart, omstreeks 04.50 uur, een crossmotor aangetroffen op de Goudseweg in Stolwijk. Het gaat om een 250 CC crossmotorfiets van het merk Honda. De politie trof de motor aan in de bosjes van de Goudseweg. De crossmotor staat niet als gestolen gesignaleerd. De politie is op zoek naar de eigenaar van de motor. De eigenaar kan zich melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar het team van Schoonhoven.

--- einde berichten ---