Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten maandag 20 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 20-03-2006

Met onder meer: scholieren vinden verdronken man, Tomtomdief gezocht en politie en getuige voorkomen overval

Politie zoekt Tomtomdief

Zaanstreek, maandag 20 maart 2006.

De politie is op zoek naar een autokraker die het vooral voorzien heeft op Tomtom navigatieapparatuur. Afgelopen week zijn op uiteenlopende plaatsen in Zaanstad auto's opengebroken die zichtbaar een houder voor het navigatieapparaatje in de auto hadden. Andere zaken als radio's werden ongemoeid gelaten. Wel werd in dashboardkastjes en ruimtes onder stoelen gezocht. De politie adviseert om houders niet zichtbaar in de auto te laten en navigatieapparatuur van een merkteken (postcode+huisnummer) te voorzien. Benadeelden worden verzocht aangifte te doen op internet via www.politie.nl, telefonisch via 0900-8844 of bij een politiebureau (bij voorkeur na afspraak).

Scholieren vinden verdronken man

Purmerend, maandag 20 maart 2006, 08:20

De politie heeft een onderzoek ingesteld nadat twee 15-jarige scholieren uit Purmerend in de Beemsterringvaart langs het fietspad Westerdraay het lichaam van een man ontdekten. Het bleek te gaan om een 54-jarige man die woonde op de D. Kooymanweg. De afdeling forensische opsporing heeft ter plaatse de sporen onderzocht en de brandweer heeft het lichaam uit de vaart gehaald. Uit het onderzoek is gebleken dat de man door verdrinking om het leven is gekomen en dat er geen sprake is van een misdrijf of ongeval. De meisjes die het lichaam vonden zijn opgevangen door een vrijwilliger van bureau slachtofferhulp. Ook de door de politie gewaarschuwde schoolleidingen hebben de leerlingen opgevangen.

Aanrijding met drank op

Wormerveer, maandag 20 maart 2006, 05:06 uur.

De politie heeft een 57-jarige man uit Starnmeer aangehouden als verdachte van drankrijden. Surveillerende agenten reden achter de personenwagen van de man aan om de bestuurder te controleren op drankrijden. In plaats van te stoppen ging de automobilist er echter met hoge snelheid vandoor. Op de kruising van de Ned Benedictweg en de Provincialeweg Westzaan-Westgrafdijk verloor hij de macht over het stuur en reed zijn auto tegen een Verkeerspaal. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar eerste hulp werd verleend. Vervolgens werd een bloedproef genomen ter vaststelling van het alcoholpromillage. De Starnmeerder werd met vermoedelijk een arm uit de kom in het ziekenhuis opgenomen ter observatie. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en de zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Drankrijders Zaanstreek

Zaanstreek, zondag 19 maart 2006.

De politie heeft diverse bestuurders aangehouden die bij een eerste blaastest een alcoholindicatie op het controleapparaat bliezen. Aan het bureau blies een 41-jarige Zaandammer 0,65 promille, een 43-jarige man uit Wormerveer had iets minder op, namelijk 0,6 promille. Beiden werden na verhoor met een rijverbod van één uur en een proces-verbaal heengezonden. Een 41-jarige man uit Wormer moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan vier maal (2,16 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid blies. Hij kreeg na verhoor een rijverbod van tien uren en een proces-verbaal.

Drankrijders Waterland

Waterland, zondag 19 maart en maandag 20 maart 2006.

De politie heeft diverse mannen aangehouden nadat zij een alcoholindicatie bliezen bij controle op straat. Een 44-jarige Amsterdammer blies aan het bureau iets meer (0,71 promille) dan het maximaal toegestane.Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van één uur. Een 42-jarige automobilist uit Purmerend had 1,21 promille op: proces-verbaal, een rijverbod van vijf uren en na verhoor naar huis. Een 34-jarige man uit Leidschendam kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uren na het blazen van 1,37 promille, oftewel ruim twee en een half maal het maximaal toegestane. Een 47-jarige Amsterdammer had iets teveel op om te mogen rijden (0,61 promille). Hij kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal en mocht na verhoor het bureau verlaten.

Politie en getuige voorkomen overval

Volendam, maandag 20 maart 2006.

De politie heeft met een getuige vermoedelijk een gewapende overval op een woning voorkomen. Vrijdag werden op het Karveel in Volendam een 17-jarige jongen uit Volendam en twee Monnickendammers van 17 en 18 jaar oud aangehouden. Een getuige had gezien dat de jongens over een hek waren geklommen en zich vreemd gedroegen bij een auto en een woning. Terstond werd de politie gebeld en even later konden toegesnelde agenten het trio na een korte achtervolging voorzien van handboeien. In de fouillering en in de directe omgeving werden bivakmutsen, messen en een op een echt pistool gelijkend alarmpistool gevonden. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld. Uit nader onderzoek bleek dat het drietal vermoedelijk van plan was een woning op de Damkoogh binnen te gaan een de bewoner(s) te bedreigen en te gijzelen om ze geld af te persen. De overval op de Damkoogh ging waarschijnlijk niet door omdat de verdachten werden afgeschrikt door omwonenden. Op het alternatieve adres werden de overvallers aangehouden voordat zij in actie konden komen. Degene die de melding heeft gedaan en telefonisch bij de aanhouding heeft geassisteerd krijgt van de politie een bedankje. De verdachten zijn voorgeleid bij de rechter commissaris en op zijn last in bewaring gesteld.

Laatst gewijzigd 20-03-2006 16:00 | © Politie Zaanstreek-Waterland |