Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Disrict Breda

BREDA, 20 maart 2006

Politie houdt man aan na vernieling ruit

BAARLE-NASSAU: De politie heeft zondagavond aan de Kesterenlaan twee mannen aangehouden. Een 38-jarige inwoner van Baarle-Nassau werd aangehouden voor vernieling van een ruit in Baarle-Nassau. Een getuige meldde de politie dat de man zondagavond een ruit vernielde van een bedrijfspand aan de Nieuwstraat in Baarle-Nassau. De man werd rond 21:30 uur aan de Kesterenlaan door agenten aangetroffen na een melding van een aanrijding tussen twee personenautos, waaronder die van hem. De 19-jarige chauffeur die de auto van de man uit Baarle-Nassau bestuurde werd eveneens aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat en niet in het bezit was van een rijbewijs. Op het bureau blies de man een waarde van 235 ug/l. De waarde ligt net boven de toegestane limiet van 220 ug/l. Na verhoor is het tweetal heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt verdachten inbraak aan

BREDA: De politie heeft maandagmiddag twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal van 15 en 18 jaar oud wordt verdacht van een inbraak in een woning. De politie kreeg rond 12:30 uur een melding dat er door meerdere personen werd ingebroken in een woning aan de Hamdijk. Agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse en zagen dat twee personen bij hun komst op de vlucht sloegen. Na een achtervolging kon aan de Terheijdenseweg de 18-jarige worden ingerekend. De tweede verdachte rende op dat moment weg in de richting van de Oude Baan. De politie sloot de omgeving van de Oude Baan met meerdere eenheden af en ging op zoek naar de man. Een onbekend gebleven man zette de politie opnieuw op het spoor van deze verdachte. Die was over een hek geklommen aan de Oude Baan en had zich verstopt achter een bouwkeet. Daar kon hij worden gearresteerd. Een mogelijke derde verdachte is nog voortvluchtig. Het is op dit moment nog niet bekend of er goederen zijn buitgemaakt.

Beschonken bestuurders aangehouden

KLUNDERT: Zondagavond is aan de Zevenbergsepoort een 29-jarige automobilist uit Klundert aangehouden. De man verloor rond 18:25 uur in een bocht de macht over het stuur van zijn bestelauto en reed tegen de gevel van een woning. Een blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur was gekropen. Op het bureau blies hij een waarde van 445 ug/l, terwijl maximum 220 ug/l is toegestaan. Met een rijverbod van 4 uur is hij na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief op heterdaad aangehouden

BREDA: Bij een winkel aan de Grenssteen is maandagmiddag een 33-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man had een zak bouwgips afgerekend, maar een slot uit de winkel er onder verstopt. Die wilde hij zonder betalen meenemen. Een medewerker van het bedrijf betrapte de Roosendaler en hield hem aan. De politie heeft hem overgebracht naar het bureau waar hij het feit bekende. Het openbaar ministerie heeft de man een boete gegeven van 125 euro. Na verhoor en het betalen van de straf is hij heengezonden.

Bredanaar met alcohol achter het stuur aangehouden

BREDA: Maandagmorgen heeft de politie aan de Ginnekenweg een 33-jarige inwoner van Breda aangehouden. De automobilist viel rond 05:00 uur op toen hij met hoge snelheid surveillerende agenten passeerden. Toen agenten hem hierop aanspraken ontstond de verdenking dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau blies hij een waarde van 510 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Politie stelt onderzoek in na insluiping in woning

CHAAM: In een woning aan de Kloosterstraat is zondagmiddag een diefstal gepleegd. De bewoonster liet rond 16:45 uur de achterdeur van haar woning openstaan toen zijn achter het huis haar dieren ging voeren. Toen zij daarvan terugkwam sprak een onbekende man haar aan over een mogelijke aankoop van haar vee. Het vermoeden bestaat dat op dat moment een 2^e dader in de woning op zoek ging naar waardevolle goederen. Uit de kast op haar slaapkamer op de eerste verdieping bleek een geldkistje te zijn verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden na bedreigingen in huiselijke sfeer

KLUNDERT: In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in Klundert een 43-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van bedreigingen aan het adres van zijn schoonbroer die eveneens in Klundert woonachtig is. Relationele problemen liggen ten grondslag aan de bedreiging.

Stagiaire aangehouden voor diefstal geld
BREDA: De politie heeft maandagmorgen in haar woning een 17-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw wordt verdacht van diefstal van geld bij twee bejaarde bewoners en een personeelslid van een verzorgingstehuis in Prinsenbeek. Tijdens een stage in januari van dit jaar, die zij in het kader van haar studie volgde, werd meerdere keren aangifte gedaan van diefstal van geld. De Bredase heeft een bekentenis afgelegd en heeft veel spijt van haar daad. Zij is niet meer werkzaam als stagiaire in het tehuis. Na verhoor is zij heengezonden. De politie kwam haar op het spoor na een ingesteld onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers