Politie Limburg-Noord

Politie controleert tweede week in Beukenhof-project
Datum: 20-03-2006
Tijd bericht: 16:31
Plaats: Heythuysen
De politie heeft de tweede handhavingsweek van het pilotproject Subjectieve Verkeersonveiligheid rondom basisschool De Beukenhof afgesloten. Het team constateerde verbetering in de gedragingen van de weggebruiker. Ook ouders en schoolleiding zijn blij met de aanpak van de politie. Er werden 93 verkeersboetes uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Vanaf maandag 6 maart zijn de leden van het Verkeershandhavingsteam bezig met controles op de route van en naar basisschool De Beukenhof aan de Not. Ruttenlaan. In de week van 13 t/m 18 maart bezocht het team maandag, donderdag en vrijdag de schoolomgeving. Bij aanvang van de schooldag en wanneer de kinderen naar huis gingen, werd gecontroleerd op het verkeer op de en de omliggende straten.

De 93 verkeersboetes werden uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen. Voor snelheid 46 maal; voor het niet gebruiken van de autogordel werd 33 maal; 11 maal voor niet stoppen voor de VOP; en eenmaal voor niet handsfree bellen. Het project zal nog een week in de huidige vorm door het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid worden voortgezet, waarna agenten van de basiseenheid Heythuysen het project overnemen om de ingezette norm te onderhouden.