Ingezonden persbericht


Eerste editie van Business Intelligence Congres & Expo bracht verassend programma

Eindhoven, 20 maart 2006

Op 16 maart jongstleden vond in het Spant! te Bussum het Congres en Expo Business Intelligence plaats van WE ARE BV. Ruim 200 deelnemers waren aanwezig om de laatste ontwikkelingen op het gebied van Business Intelligence te vernemen. Dagvoorzitter Hoogleraar René Tissen aan de Universiteit van Nyenrode opende het congresprogramma en introduceerde de eerste keynote Ineke van Oldeniel, hoofddirecteur van CFI (Centrale Financiën Instellingen). 'Het CFI is een organisatie die andere organisaties in het onderwijsveld in toenemende mate in staat stelt beter hun werk te doen. Hiertoe maakt CFI een tranformatieproces door van geldverstrekker naar informatieleverancier'. Van Oldeniel bood de aanwezigen een kijkje in de keuken hoe zij door middel van informatieportalen betrouwbare en bruikbare informatie levert aan de onderwijsinstellingen.

De tweede keynote was Rob Adolfsen, lid Raad van Bestuur Agis Zorgverzekeraar. Hij presenteerde de wijze waarop Agis haar informatie verwerkt in een markt die zeer sterk in beweging is. 'Bij Zorgverzekeringen hebben we te maken met zeer grote hoeveelheden gegevens en een afnemende beschikbare tijd voor beslissingen en acties terwijl de diversiteit aan invalshoeken toeneemt. Ook zijn deze gegevens in steeds grotere omvang beschikbaar om gebruikt te kunnen worden'. Adolfsen liet zien dat deze ogenschijnlijk negatieve trends als kansen kunnen worden benut en niet als bedreigingen. Business Intelligence heeft hierbij op zowel bestuurlijk niveau als uitvoerend een zeer belangrijke rol gespeeld.

Prestatiegerichte cultuur essentieel voor succes BI Na de koffiepauze vonden parallelsessies plaats voor de profit en non-profit sector en kon men deelnemen aan ronde tafel discussies en de workshop 'Strategisch prestatiemanagement met Organisatiecockpit', door Leo Kerklaan.

Verassend middagprogramma
Tijdens het middagprogramma presenteerde Peter Vermeulen (Consulting Manager, IDC Benelux) de resultaten van het Nationaal Business Intelligence waar 279 organisaties aan hebben meegewerkt. Aansluitend presenteerden organisaties als Robeco Direct, Center Parcs en Woonquest hoe zij het maximale rendement hebben gehaald uit hun informatiesystemen in combinatie met het menselijk kapitaal. Tijdens de sessie Meet the CxO konden bezoekers interviews bijwonen met de CFO van ASVZ Groep, de CTO van Rijksmuseum Amsterdam en de CIO van st. Maartenskliniek.

Uitreiking BI Award 2005
Afsluitend klommen de genomineerden voor de BI Award 2005 het podium op om de jury te overtuigen dat hun organisatie de intelligentste is van het jaar 2005. Nog geen kwartier na de laatste presentatie kwam de jury, na kort beraad, terug om de felbegeerde BI Award 2005, in de vorm van een bronzen uil, uit te reiken aan de twee winnaars. In de profit sector was KPN Mobiel de gelukkige winnaar, Festo ontving de tweede prijs en T-Mobile werd derde. Het CFI werd tot winnaar gekozen in de non-profit sector, de ASVZ Groep ontving de tweede prijs en het Kadaster de derde. Dit jaar werd er voor het eerst een publieksprijs uitgereikt in de vorm van een ballonvaart voor zes personen en die ging dit jaar naar het CFI.

Het congres werd afgesloten met een uitgebreide netwerkreceptie en een VIPdiner met jazz muziek en een optreden van de cabaretier Berry Lussenburg.

Expo
Naast het congres werd er druk genetwerkt op de expo met collega's, experts en de exposanten zoals Deloitte, arcplan, Business Objects, Cognos, i3 BV, SAS, Sunopsis, BI4U, BRIO Nederland, Centennium, Datamirror, IDS Scheer, Information Builders, MicroStrategy, Banking & Finance, BI-Kring en IDC.

Kijk voor meer informatie op www.bicongres.nl

Over WE ARE BV:
WE ARE BV is organisator van hoogwaardige congressen in de ICT markt en de High Tech markt (materiaaltechnologie, maak- en procesindustrie). De congressen van WE ARE behandelen innovatieve toepassingen en innovatieve technologieën met een commercieel marktpotentieel. Tijdens deze congressen worden partijen op managementniveau bij elkaar gebracht omdat innovatie begint bij strategie en visie. In dat opzicht noemt WE ARE BV zich -the business enabler-. Naast Congressen in Nederland organiseert WE ARE BV ook congressen in België en Duitsland

**** einde persbericht****

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht