Anouk van Nes speelt Bombalurina in Cats

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 20 maart 2006


Anouk van Nes speelt vanaf dit najaar de rol van Bombalurina in de musicalklassieker Cats. Joop van den Ende Theaterproducties brengt in het theaterseizoen 2006-2007 Cats, bijna 20 jaar geleden voor de eerste keer in ons land te zien, voor het eerst als grote reizende productie naar 14 Nederlandse theaters. Vorige week werd al bekend gemaakt dat de hoofdrol Grizabella afwisselend wordt ingevuld door Pia Douwes, Vera Mann, Anita Meijer, Antje Monteiro en Lone van Roosendaal. Marco Bakker speelt de rol van Old Deuteronomy. De première is op 7 oktober in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Andrew Lloyd Webber's Cats beleefde in 1981 haar wereldpremière in Londen en was daar tot en met 2002 onafgebroken te zien. Met een speelperiode van 21 seizoenen, is Cats de langstlopende musical ooit op West End. De musical, gebaseerd op T.S. Eliot's beroemde gedichtenbundel Old Possum's Book of Practical Cats, groeide uit tot een waar fenomeen. Wereldwijd bezochten meer dan 50 miljoen mensen in 26 verschillende landen Cats. 'Memory', 'Jellicle Song for Jellicle Cats' en 'The Rum Tum Tugger' zijn enkele van de musicalhits die de musical voortbracht. Cats, in 1987 voor het eerst te zien in Nederland, was een kweekvijver voor musicaltalent waar sterren als onder anderen Pia Douwes en Stanley Burleson uit voort zijn gekomen. Het verhaal van de musical speelt zich af op een vuilnisbelt gedurende het nachtelijke Jellicle Ball, waar slechts een enkele kat wordt uitverkoren om opgenomen te worden in de kattenhemel.

Anouk van Nes
De Amsterdamse Anouk, vooral bekend geworden door haar rol van Roxy Belinfante in Goede Tijden Slechte Tijden, speelde recent in de musical Crazy For You. Hiervoor speelde Anouk in de musicals 42nd Street en A Chorus Line. Daarnaast speelde ze ook in Heerlijk Duurt Het Langst, Annie De Musical, West Side Story en La Cage Aux Folles. In 2003 presenteerde ze het tv programma Yorin Goes Out. Een jaar later kwam ze als winnaar van de survival documentaire Bobo's in de Bush uit de bus.

Speelperiode
De veertien steden waar Cats van 21 september 2006 tot en met juni 2007 te zien is, zijn: Hoorn (try outs), Rotterdam, Nijmegen, Maastricht, Den Haag, Enschede, Leeuwarden, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen, Amsterdam, Breda, Den Bosch en Utrecht. Cats gaat op 7 oktober 2006 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop opent op 1 mei via TopTicketLine 0900-300 5000 (45 cpm) en via de kassa van de theaters. Meer informatie over Cats is te vinden op www.musicals.nl.


Noot voor de redactie,