Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/03)

OOSTERHOUT NB, 20 maart 2006

Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij

DONGEN: Een wijkagent in Dongen kreeg zondagmiddag 19 maart melding van een inbraak in een winkelpand aan de Hoge Ham. De toegangsdeur was opengebroken. Bij nadere inspectie van het pand, stuitte de wijkagent op een gedeeltelijk geruimde hennepkwekerij. Het ging om twee vertrekken, waar bij elkaar opgeteld ruimte was voor circa 1000 planten. Bij het aantreffen van de plantage stonden er nog circa 100. De andere planten waren weg. De politie sluit niet uit dat een concurrerende organisatie de overige planten gestolen heeft. De eigenaar van het winkelpand, een 45-jarige man uit Waalwijk is gearresteerd. Hij wordt momenteel verhoord over het kweken van de hennep en is in verzekering gesteld.

220,- boete na belediging van agent

GEERTRUIDENBERG: Een 47-jarige inwoner van Geertruidenberg werd door agenten aangesproken op zijn rijgedrag. De man maakte maandagochtend 20 maart op de A-59 een verkeersovertreding, wat reden was voor een gesprek. Hij wisselde namelijk van rijstrook zonder daarbij richting aan te geven. De man was het daar niet mee eens en hij beledigde de agenten. Dat was reden voor zijn arrestatie, waarna hij mee moest naar het politiebureau. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg hij een boete van 220,- opgelegd, die hij overigens meteen betaalde.

Agenten nemen hasj af van Belgen

HANK: In de nacht van zondag 29 maart op maandag 20 maart controleerden politieagenten een Belgische personenauto. Dat gebeurde om 00.30 uur op de A-27 ter hoogte van Hank. Het slingerende rijgedrag van de bestuurder was overigens aanleiding voor de controle. Er bleek geen sprake te zijn van overtreding van de Wegenverkeerswet. Wel rook het interieur van de auto naar wiet. Controle wees uit dat de drie Belgen ieder een kleine hoeveelheid hasj bij zich hadden. De agenten namen de softdrugs in beslag en maakten proces-verbaal op. Daarna mocht het drietal de weg richting het zuiden vervolgen.

Politie onderzoekt inbraken

RAAMSDONKSVEER: Twee inbrekers werden betrapt toen zij probeerden in te breken in een woning aan de Academielaan. De bewoner werd op maandag 20 maart rond 04.30 uur wakker van een snerpend geluid en ging polshoogte nemen. Hij zag nog net twee mannen wegvluchten bij zijn woning. Onderzoek wees uit dat het om gaatjesboorders ging. Het duo probeerde vermoedelijk met behulp van een accuboormachine gaatjes te boren in een raamkozijn. Kennelijk met de bedoeling om op die manier in te breken. De bewoner is hiervan wakker geworden en deed het licht aan. De daders zijn hiervan geschrokken en zijn weggerend in de richting van industrieterrein Dombosch. De politie kreeg van de bewoner de signalementen van de daders.

TERHEIJDEN: Op zondag 19 maart is er ingebroken in een woning aan het Koningsveld. Tussen 15.00 uur en 20.00 uur kwam een inbreker het huis binnen. Dat deed hij door het raampje van de badkamer te vernielen. Uit de woning verdween een sleutelbos en een laptop. De politie nam een aangifte op en verzorgde een technisch sporenonderzoek.

GIESSEN: Drie computers en een beeldscherm mist een bedrijf aan Industrieweg in Giessen na een inbraak. Het misdrijf vond plaats tussen zaterdag 18 maart 16.30 uur en maandag 20 maart 03.20 uur. Door een ruit in te slaan konden de inbrekers het pand betreden. De politie nam een aangifte en de technische recherche gaat op de plaats van het delict een sporenonderzoek instellen.

KAATSHEUVEL: Door de achterdeur te forceren, drong een inbreker een woning aan de Ecliptica binnen. Eenmaal binnen doorzocht hij de gehele woning. Dat gebeurde op zondag 19 maart tussen 16.45 uur en 20.45 uur. De dief ging er uiteindelijk vandoor met een geldbedrag en enkele sieraden.

SPRANG-CAPELLE: In ongeveer hetzelfde tijdsbestek werd er ook ingebroken aan de Weegbree in Sprang-Capelle. Hier brak de inbreker een raam open en ging er vandoor met een DVD-speler, draadloze telefoon en sierraden. Ook bewoners van de Goudvink kregen ongewenst bezoek. Een raam aan de achterzijde was met een breekvoorwerp geforceerd. Wellicht werd de dader hier gestoord tijdens zijn werkzaamheden. De dief ging er namelijk zonder buit vandoor. Deze inbraak vond plaats in de vroege avond van zondag 19 maart.

Auteur: Jeroen Steenmeijer