Rotterdam Airport

Ontwikkeling luxe kantorenlocatie Rotterdam Airport (RTM Airpark) in volle gang

20.03.2006

Rondom en op Rotterdam Airport verrijst tussen nu en het jaar 2020 een uiterst luxueuze en in architectonische zin spraakmakende kantoorlocatie onder de naam RTM Airpark. Kantoren, bedrijfsruimten, winkels, restaurants, een hotel én een luchthaven zullen meerwaarde geven aan de stad Rotterdam en de regio Zuidwest Nederland: voor de moderne zakenman/vrouw kan het niet gemakkelijker. De bouw is al in volle gang. "De ontwikkeling loopt boven verwachting", vertelt Anton Koomen, projectleider RTM Airpark. "En dat terwijl dit toch een zeer complex gebied is om zoiets ambitieus neer te zetten." Dat zowel gemeente als Rotterdam Airport de bouw van een eersteklas vestigingslocatie toejuichen, houdt de vaart er natuurlijk ook goed in. En, nog belangrijker, er is veel belangstelling vanuit de markt. "De eerste contracten zijn getekend, en er vinden volop gesprekken plaats met ondernemers en potentiële hotelexploitanten."

Eerste heipalen

Het nieuwe hoofdkantoor van Sitecom, één van de marktleiders in connectivity-producten (computer- en internetoplossingen voor de consumentenmarkt) en tevens het eerste nieuwe bedrijf dat zich op RTM Airpark gaat vestigen, bereikt in april het hoogste punt.

Medio dit jaar gaan de eerste heipalen de grond in voor de kersverse thuisbasis van MiraTes. MiraTes, een internationaal opererende producent en distributeur van medische zelftests, is het tweede bedrijf dat zich vestigt in het zogenaamde 'Entreegebied'. Dit is een terrein van 2000 m2 dat de entree van de luchthaven flankeert, bestemd voor kantoorvilla's en luxe paviljoens in een mooie, parkachtige omgeving. RTM Airpark start dit jaar ook met de bouw van een kantoorverzamelgebouw. Naast het Entreegebied wordt een parkeergarage met ruim 3000 parkeerplaatsen gebouwd.

Bedrijvencluster
Op het gedeelte van het luchthaventerrein dat grenst aan Hillegersberg zullen flexibile en representatieve bedrijfsruimten (koop, huur of erfpacht) met een totale oppervlakte van 80.000 m2 worden gevestigd. Dit jaar wordt gestart met de werkzaamheden om dit gebied bouwrijp te maken, zodat begin volgend jaar terreinen kunnen worden uitgeven en kan worden begonnen met bouwen."

Restaurants en winkels

Het meest markante gebied van RTM Airpark is het Airportplein, het 'hart' van de luchthaven. Hier staat onder andere een hotel met 400 kamers gepland en wordt zo'n 2000 m2 gereserveerd voor meer horecagelegenheden.

"Voor de inrichting van het Airportplein zijn we nog in de onderzoeksfase, maar vast staat dat voor de ontwikkeling hiervan wordt samengewerkt met op dit moment wereldwijd meest toonaangevende internationale architecten, zodat het Airportplein voor Rotterdam en Zuidwest Nederland voor liefhebbers van moderne architectuur een attractie op zich zal worden."

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van RTM Airpark is optimaal, zowel over de weg als via de lucht: per vliegtuig, met de auto en in de toekomst per snelle RandstadRail-trein. Ook tijdens de bouwactiviteiten blijft de luchthaven goed te bereiken, verzekert Koomen. "Om eventuele overlast zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we een zeer gedetailleerd faseringsplan gemaakt. Ook communicatie is heel belangrijk wanneer het om zulke ingrijpende veranderingen gaat.'' Tijdens speciale informatieavonden op Rotterdam Airport wordt de omgeving van de luchthaven uitgebreid voorgelicht over het project.

Rotterdam Airport Vastgoed BV (RAV)
Rotterdam Airport Vastgoed BV is een samenwerking tussen Rotterdam Airport en Schiphol Real Estate, beiden 100% dochter van Schiphol Group. RAV houdt zich bezig met het ontwikkelen van en beleggen in beheer en exploitatie van commercieel vastgoed op Rotterdam Airport.