Provincie Overijssel

Overijssels Buiten over biobrandstof

De zestiende uitgave van het magazine Overijssels Buiten is gereed en wordt de komende dagen huis-aan-huis met de folderzending verspreid. Met dit magazine informeert de provincie Overijssel u over de ontwikkelingen in het buitengebied van Salland en Twente, de voortgang van gebiedsgericht werken en de reconstructie.

In de zestiende editie van Overijssels Buiten besteden we onder meer aandacht aan de winning van natuurlijke energie in de vorm van biogas en biodiesel. Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft zijn visie op de reconstructie. Daarnaast kunt u bij Noordoost-Twente lezen over de familie Nijmeijer die een groot gedeelte van hun grond teruggeven aan de natuur. Bij Zuidwest- Twente wordt aandacht besteed aan Erve Wolthuis. In deze boerderij wordt naast een dagopvang voor gehandicapten ook een depot waar oude bouwmaterialen worden opgeslagen, gerealiseerd. Bij Salland wordt vervolgens aandacht besteed aan de ondersteuning van fruitboombezitters. Monkie uit âJonge leu en oale grondâ laat haar mooiste plekje in Overijssel zien. Tot slot kunt u in Buiten nieuws lezen hoe u uw erf het beste kunt inrichten en onderhouden.

Overijssels Buiten verschijnt vier keer per jaar en valt bij 200.000 huishoudens in het buitengebied van Salland en Twente op de mat. Het magazine is ook te vinden op www.overijssel.nl en op te vragen bij de provincie Overijssel op telefoonnummer 038-4252339 of via e-mail op redactie-overijssels-buiten@prv-overijssel.nl.