AXA Verzekeringen

AXA buit ervaring in arbeidsongeschiktheidsverzekering uit 20 maart 2005

AXA lanceert vandaag een nieuw product in de succesvolle lijn van zijn individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De nieuwe verzekering heet UNIM AOV voor werknemers en verzekert mensen in loondienst bij arbeidsongeschiktheid van een uitkering tot 70-80 procent van hun laatstverdiende inkomen. AXA heeft hiermee een prima oplossing voor inkomenshiaten die onder de nieuwe WIA kunnen ontstaan.

UNIM AOV voor werknemers is een slimme aanvulling op de eventuele WIA-uitkering van de overheid en/of door de werkgever gesloten collectieve verzekering, wanneer iemand door ziekte of een ongeval arbeidsongeschikt raakt. Het is een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de zogenaamde witte boorden en witte jassen: adviseursberoepen en (para)medici. AXA kent deze doelgroep goed en past zijn ervaring met UNIM AOV voor zelfstandigen nu ook toe voor werknemers met een jaarloon van 50.000 euro of meer. Het product is ook een nuttige toevoeging voor de reeds bij AXA via UNIM verzekerde zelfstandigen. Een zelfstandige die besluit in loondienst te treden kan zijn UNIM AOV eenvoudig omzetten in een UNIM AOV voor werknemers.

AXA biedt onder andere een lage en stabiele premie, een no-claimkorting en een actieve ondersteuning bij preventie en reïntegratie. UNIM AOV voor werknemers is bij wisseling van baan gewoon mee te nemen. Vanaf vandaag is de offertesoftware online op het AXA Supportweb en ontvangen intermediairs uitgebreide productinformatie. Voor hen biedt AXA overigens dezelfde interessante provisieregeling als voor de bestaande UNIM AOV voor zelfstandigen.

Over AXA

Over de hele wereld levert AXA producten en services, met de belofte van Financial Protection: bescherming en hulp bij het realiseren van de projecten van klanten, in elke fase van hun leven. Wereldwijd heeft momenteel AXA 50 miljoen klanten, 112.000 werknemers en intermediairs, 72,2 miljard euro omzet en 2,5 miljard euro nettowinst over het jaar 2004. In 2004 stond de AXA Groep 13e in de Fortune-lijst van 's werelds grootste ondernemingen.