Gemeente Den Haag

Vanaf vandaag beginnen de voorbereidingen voor de asfaltering van het Willem Witsenplein (de kruising Benoordenhoutseweg-Van Alkemadelaan-Laan van NOI) en de Van Alkemadelaan tussen het Willem Witsenplein en de Wassenaarseweg. De voorbereidingen duren tot en met vrijdag 28 april. Vanaf maandag 1 mei wordt er geasfalteerd. Dan zijn zowel het Willem Witsenplein als de Van Alkemadelaan in twee fases afgesloten voor het autoverkeer. Alle werkzaamheden zijn zondag 7 mei gereed.

Voorbereidende werkzaamheden
De voorbereidende werkzaamheden duren van maandag 20 maart tot en met vrijdag 28 april 2006. In deze periode worden de rijbanen niet afgesloten, maar wel voor het autoverkeer versmald. Automobilisten moeten hier dan ook rekening houden met enig oponthoud. Tijdens de voorbereidende werkzaamheden wordt op en rond het Willem Witsenplein gewerkt aan de trottoirbanden en de goten langs het asfalt. Ook worden er twee vrijliggende fietspaden aangelegd: langs de Benoordenhoutseweg, tussen de Hart Nibbrigkade en de Van Alkemadelaan (richting Centrum) en op de Van Alkemadelaan voor de kruising met de Wassenaarseweg (richting Scheveningen). Daarnaast komen er parkeervakken op de Van Alkemadelaan, tussen de Benoordenhoutseweg en de Breitnerlaan (richting Scheveningen). Tot slot wordt de verkeerslichtinstallatie op het Willem Witsenplein vervangen.

Werkzaamheden aan de Leidsestraatweg
Tegelijk met de asfaltering van het Willem Witsenplein wordt ook de Leidsestraatweg, de rijbaan richting Wassenaar, ter hoogte van de Waalsdorperlaan geasfalteerd. De voorbereiding van de werkzaamheden aan de Leidsestraatweg beginnen op maandag 27 maart en duren vijf weken. Van maandag 10 tot en met zondag 30 april zullen automobilisten hier hinder van ondervinden. Dan is namelijk richting Wassenaar, tussen de Waalsdorperlaan en de Landscheidingsweg, slechts één rijstrook beschikbaar. Doorgaand verkeer wordt daarom verzocht zoveel mogelijk gebruik te maken van de Bezuidenhoutseweg.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden aan het Willem Witsenplein, de Van Alkemadelaan en de Leidsestraatweg is te vinden op de website www.denhaag.nl/willemwitsenplein. Ook staan op deze website verschillende plattegronden met de afsluitingen en omleidingen.