Gemeente Sneek


Doe mee aan de Himmelwike
De gemeente Sneek organiseert dit jaar weer samen met scoutinggroep Tibrag de Himmelwike in Sneek.
De Himmelwike zal plaatsvinden tussen maandag 20 en zaterdag 25 maart 2006.

De organisatie vindt centraal plaats vanuit de Himmelwike commissie. Deze bestaat uit Jan Bootsma en Jacob Boonstra van scoutinggroep Tibrag en Richard van Benthem van de afdeling Milieu van de gemeente Sneek.

In 2004 werd de traditionele Himmeldei voor het eerst uitgebreid naar een hele Himmelwike en niet zonder succes: maar liefst 700 mensen namen in 2005 deel aan de Himmelwike-activiteiten.

Dit jaar roept de Himmelwikecommissie weer scholen, wijkverenigingen en inwoners van Sneek op om mee te doen met de schoonmaakweek van Sneek.

Sneek heeft zich dit jaar ook aangesloten bij de landelijke zwerfafvalorganisatie Nederland Schoon die dit jaar de strijdkreet "We hebben er schoon genoeg van" hanteert.

De organisatie wil het aantal deelnemers van vorig jaar overtreffen en zij doet hierbij een algemene oproep aan inwoners van Sneek om deel te nemen aan één van de Himmelwike activiteiten.

Aan welke activiteiten kunt u meedoen?
Er vinden verschillende activiteiten plaats waar u aan kunt deelnemen. Hieronder zijn ze op een rijtje gezet.

Himmeljen schoolomgeving
Himmeljen buitenwater

Himmeljen van wijken
Door de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 maart 2006

Voor wie: basisscholen en voortgezet onderwijs in Sneek

Lesprogramma: de Educatieve vuilniszak

Aanwezige hulpmiddelen: prikstokken, handschoen en vuilniszakken.

Zaterdag 25 maart 2006

Tijd: van 08:30 tot 13:00 uur

Voor wie: deelname door jong en oud

Start locatie: scoutinggebouw Scoutinggroep Tibrag, De Top 1, bedrijventerrein 't Ges Sneek.

Meenemen: waterdichte laarzen of schoenen, regenjas (bij regenachtig weer) en warme kleren.
Voor wie: wijkverenigingen en wijkplatforms en andere belangstellenden die zich georganiseerd bezighouden met activiteiten op wijkniveau.

Aanwezige hulpmiddelen: prikstokken, handschoenen en vuilniszakken. Toelichting
De Educatieve vuilniszak bestaat uit een lesinstructie, achtergrondinformatie over het ontstaan van afval en zwerfvuil, waarbij wordt gekeken naar de weg van grondstof tot product naar de afvalfase daarvan en een heuse vuilniszak met afval, waarmee de leerlingen in de klas de theorie aan de praktijk kunnen toetsen. Het Himmelprogramma op school wordt afgesloten met een Himmelactie in de schoolomgeving waar alle groepen aan mee kunnen doen. Deelnemende scholen krijgen de Educatieve vuilniszak één week van te voren. Het schriftelijk deel van het lesprogramma wordt zo spoedig mogelijk na aanmelding toegestuurd, zodat de voorbereiding op school alvast kan beginnen.
Toelichting
Openingsactiviteiten van de Himmelwike: wat gaan we doen? Na de aftrap van wethouder Jan Bargboer vaart de "Himmelvloot" met diverse flottieljes af naar de buitenwateren van Sneek. Aldaar worden kinderen en volwassen afgezet om in groepjes met vuilniszakken de oevers en bossages van de Houkesloot en delen van het Sneekermeer en andere waterlocaties te Himmeljen.
Na afloop is er gezellig napraten en krijgen de deelnemers een kleine surprise aangeboden onder het genot van de traditionele snert in het scoutinggebouw.
Toelichting
Ook dit jaar worden wijkverenigingen, wijkplatforms en andere belangstellenden opgeroepen om deel te nemen aan de Himmelwike. Wanneer u een schoonmaakactie organiseert in uw wijk met één of meerdere mensen kunt u al mee doen, dus daar doen we niet moeilijk over. Belangrijk is wel dat u uw organisatie opgeeft als deelnemer, want dan komt u in aanmerking voor gebruik maken van de hulpmiddelen die de Himmelwike commissie u kan aanbieden om uw activiteit uit te voeren. Ook kunnen we dan zorgen dat Openbare Werken van de gemeente Sneek het ingezamelde afval diezelfde dag nog komt afhalen. Aanmelden

Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 10 maart 2006 Dit in verband met het vermenigvuldigen van het lesprogramma en het afstemmen van de te gebruiken hulpmiddelen door meerdere deelnemers.
* Klik hier voor het e-formulier waar u de deelnamegegevens van uw kunt invullen

Aanmelden

Ga naar een speciale Himmelwike website om u aan te melden bij Jacob Boonstra voor deelname aan de zaterdagactiviteit. Naar aanleiding van uw aanmelding wordt er contact met u opgenomen.

Himmelwikesite
Aanmelden

Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 10 maart 2006. Dit in verband met het afstemmen van de te gebruiken hulpmiddelen door meerdere deelnemers.

* Klik hier voor het e-formulier waar u de deelnamegegevens van uw organisatie kunt invullen.

Informatie en contactpersonen
Voor informatie kunt u contact opnemen met:

* Scoutinggroep Tibrag: Jacob Boonstra, Singel 45, 8601 AH Sneek T. (0515) 41 80 10 of 06 52 61 51 98
F. (0515) 43 47 52
E. Himmeldei

* Gemeente Sneek: Richard van Benthem, postbus 10.000, 8600 HA Sneek
of: Marktstraat 15
T. (0515) 48 53 46
E. Richard van Benthem


© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 15-2-2006

Naar boven