Gemeente Tilburg

Datum
15 maart 2006

Voortgang reconstructie Noordstraat, tussen Fabriekstraat en Burgerijpad

Start werkzaamheden maandag 20 maart 2006

Begin maart is gestart met de reconstructie van de vijfsprong Noordstraat/ Fabriekstraat/ Utrechtsestraat. Afhankelijk van het weer duren deze werkzaamheden tot het begin van april. In deze brief wordt u geïnformeerd over de vervolgwerkzaamheden.

Noordstraat, tussen Fabriekstraat en Burgerijpad
Op maandag 20 maart start het vervolg van de reconstructie aan de Noordstraat. Vanaf deze dag wordt het gedeelte Noordstraat vanaf de Fabriekstraat tot aan het Burgerijpad aangepakt. De werkzaamheden in dit gedeelte duren, afhankelijk van het weer, tot ongeveer half mei. Van woensdag 22 maart t/m vrijdag 31 maart voert ook Brabantwater (voorheen de Tilburgse Waterleiding Maatschappij) werkzaamheden uit aan de waterleiding tussen de Fabriekstraat en Noordstraat 83.

Tijdelijke verkeersmaatregelen:
Van maandag 20 maart tot ongeveer half mei is ook het gedeelte Noordstraat tussen de Fabriekstraat en het Burgerijpad afgesloten voor al het verkeer. De vijfsprong Noordstraat/Fabriekstraat/Utrechtsestraat blijft nog afgesloten tot het begin van april.

Afsluiting inrit Burgerijpad
In verband met de werkzaamheden aan de waterleiding is de inrit Burgerijpad aan de Noordstraat van woensdag 22 maart t/m vrijdag 24 maart afgesloten voor het verkeer.

Inhoud reconstructiewerkzaamheden Noordstraat

Bij de reconstructie worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
. vervangen van de complete bestrating en wegfundering van gevel tot gevel;
. vervangen van de rioolhuisaansluitingen van het hoofdriool tot aan de perceelsgrens. Hebt u nog geen huisaansluiting op het riool, dan vindt u aan het eind van deze brief belangrijke informatie;
. leggen van buizen voor de toekomstige kabels voor het cameratoezicht;
. vervangen van de bestaande openbare verlichting door hangverlichting;
. werkzaamheden aan de waterleiding door Brabantwater.

Meer informatie
Hebt u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Paul Moorees, toezichthouder. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 540 81 20 of 06 53 41 93 68.

Z.O.Z.
Hebt u nog geen huisaansluiting op het riool? Dan is het verstandig nu een aansluiting op het hoofdriool aan te vragen. Sinds 1 maart 2002 is het wettelijk verplicht om panden, waarvan de afstand tussen de woning en het gemeentelijke hoofdriool minder dan 40 meter bedraagt, aan te sluiten. Omdat de straat tijdens het werk toch open ligt, geeft de gemeente een subsidie van 50 % en kan een rioolhuisaansluiting dus voor de helft van het gebruikelijke tarief worden aangebracht.

Let wel: het gaat om het gedeelte van de rioolhuisaansluiting dat in het openbaar gebied ligt. Voor de aansluiting van het gedeelte tussen de woning en de grens van het openbaar gebied moet u zelf zorgen.

Wilt u gebruik maken van deze aantrekkelijke regeling of heeft u daarover vragen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Anton Maas, medewerker rioolaansluitingen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (013) 540 83 13

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --