Defensie: Aanbieden jubileum CD-Box 60 jaar marinierskapel

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Op Maandag 20 maart wordt door de Marinierskapel der Koninklijke Marine een jubileum CD-Box aangeboden aan de minister van Defensie en de Burgemeester van Den Haag. Deze CD-Box ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de marinierskapel wordt aangeboden tijdens een klein ceremonieel waarbij de kapel een aantal composities zal spelen.

De Marinierskapel, onderleiding van dirigent majoor der mariniers Pieter Jansen, is al 60 jaar het visitekaartje van de Koninklijke Marine en verzorgt de muzikale begeleiding bij ceremonieel zoals herdenkingen, beëindigingen, staatsbezoeken en prinsjesdag. Voor het grote publiek is de marinierskapel meer bekend vanwege haar concerten, deelname aan taptoe's en evenementen. Door de kenmerkende sound & drive, tijdens de meer dan 150 optreden per jaar in binnen en buitenland, staat de Marinierskapel bekend als een van de beste militaire orkesten ter wereld.

De Marinierskapel heeft een structureel samenwerkingsverband met de Gemeente Den Haag. Door deze samenwerking is de kapel regelmatig te horen en te zien in Den Haag. Zo trad de kapel afgelopen jaar oa op bij de viering van het Zilveren regeringsjubileum van de Koningin op het Malieveld, op Prinsjesdag en werd er een lunchconcert op het Plein verzorgd.

In de 60 jaar dat de kapel bestaat zijn er meer dan 400 geluidsdragers verschenen en wereldwijd meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht. De CD-Box ter viering van het 60-jarig jubileum bestaat uit 8 cd's met daarop een royale selectie militaire muziek.

Om 15.30 uur wordt de CD-Box voor het Ministerie van Defensie op het Plein aangeboden aan de Minister van Defensie, Henk Kamp. Vervolgens neemt om 15.50 uur namens de Burgemeester, loco Burgemeester Den haag Bruno Bruins de CD-Box in ontvangst. Beide aanbiedingen worden opgeluisterd door het spelen van een aantal composities.