Wageningen Universiteit

Persuitnodiging Wageningen UR, 17 maart 2006

MINISTER VAN DER HOEVEN BEZOEKT WAGENINGEN UR

Op maandag 20 maart brengt minister Maria van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen een werkbezoek aan Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR). De minister zal zich oriënteren op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van onderzoek in biodiversiteit, genomics en bionanotechnologie. Ook zullen Wageningse medewerkers haar bijpraten over het beleid ten aanzien van promovendi.

Van 15.45 tot 15.55 uur is tien minuten gereserveerd om met de aanwezige pers te spreken. Mediavertegenwoordigers zijn hierbij van harte uitgenodigd.

De minister van OCenW bezoekt de Plant Sciences Group van Wageningen UR en spreekt er met Wageningse bestuurders en onderzoekers. Op de agenda staan de rol van collecties van planten en dieren voor behoud van de verscheidenheid van soorten en populaties in Nederland, maar ook wereldwijd. Daarnaast worden onderwerpen besproken die ook tijdens de viering van de dies natalis van Wageningen Universiteit op 9 maart aan bod kwamen over bionanotechnologie (zie www.dies.wur.nl).

De minister bezichtigt tevens de maquette van de nieuwbouw die plaatsvindt op De Born in Wageningen. Aansluitend brengt zij een bezoek aan het Genomics Laboratorium van de Plant Sciences Group.