Gemeente Rotterdam


---

Nr. 12
16 maart 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 20 t/m 26 maart 2006

Wethouder Marianne van den Anker geeft gehoor aan Lentekriebels Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) geeft op maandag 20 maart om 10.30 uur het startsein voor de Week van de Lentekriebels. De actieweek vindt van maandag 20 tot vrijdag 24 maart plaats. Tijdens deze week krijgen leerlingen van vijf basisscholen in Delfshaven les over relaties en seksualiteit. Ook wordt een speciaal door het Rotterdams Centrum voor Theater ontwikkelde productie over relaties en seksualiteit opgevoerd. De aftrap van de Week van de Lentekriebels vindt plaats op het schoolplein van de openbare basisschool De Boog aan de Kedoestraat 102. De wethouder, leerlingen, leraren en aanwezige ouders kunnen voor de gelegenheid een 'liefdeswens' op een kaartje schrijven. De kaartjes worden vervolgens aan ballonnen bevestigd, die worden opgelaten. Aansluitend aan de opening is er voor de media gelegenheid een les bij te wonen in één van de kleutergroepen van De Boog. (Meer informatie: GGD Rotterdam e.o., Peter van Rijn, tel. 010 - 433 96 95 / 06 - 51 95 77 52)

Wethouder Van Sluis panellid bij congres over BID
Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) is op maandag 20 maart panellid bij een congres over Business Improvement District (BID). Het congres vindt van 13.30-18.00 uur plaats in het World Trade Center Rotterdam. Een BID is een stadsdeel waar ondernemers meebetalen aan maatregelen op het gebied van schoon, heel en veilig of marketing. Deze gemeentelijke heffing geldt voor álle ondernemers, mits een wettelijk bepaalde meerderheid akkoord gaat met de gemaakte plannen. Gratis meeliften (free rider-gedrag) is er niet meer bij. Het initiatief ligt bij de ondernemers, die ook zelf de uitvoering regelen. BID's zijn een logisch vervolg op de Kansenzones in Rotterdam-Zuid. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 9428 of 06 - 53 32 82 31)

Wethouder Bolsius aanwezig bij aftrap Week van Nederland Schoon Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) is op maandag 20 maart aanwezig bij de aftrap van de Week van Nederland Schoon, een landelijke actieweek die in het teken van zwerfafval staat. De actieweek gaat in Rotterdam van start met de prijsuitreiking van de Zwerfafval Innovatie Award. Deze wedstrijd roept (industrieel) ontwerpers op een oplossing te bedenken om peuken- of kauwgomzwerfafval tegen te gaan. Stichting Nederland Schoon helpt de winnaar bij het op de markt brengen van het idee. Wethouder Bolsius is uitgenodigd om een toelichting te geven op de Rotterdamse 'Waarom?Daarom!'-campagne. Daarnaast zingen twee koren, de kinderen van Jeugdmusical Amsterdam en het koor Havenlicht, een anti-zwerfafvallied. Het programma begint om 13.30 uur op het bordes van in het stadhuis. De presentatie is in handen van Cilly Dartell. (Meer informatie: www.nederlandschoon.nl of Gijs de Bakker, tel. 020 - 676 86 66)

Wethouder Bolsius verricht opening nieuw hoofdkantoor Roteb Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) verricht op maandag 20 maart samen met Kees Voormeulen (Algemeen directeur Roteb) om 15.00 uur de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor van Roteb. Het gebouw aan het Kleinpolderplein 5 is van binnen en van buiten volledig gerenoveerd. Bij de renovatie is rekening gehouden met de bestaande structuur en de nu gangbare klimaattechnische wensen. (Voor meer informatie: Communicatie Roteb, Stephan van Hoorn, tel. 010 - 245 83 88)

Wethouder Geluk opent woonzorgcentrum De Burcht
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) opent maandag 20 maart om 17.00 uur het woonzorgcentrum De Burcht. Dit centrum is belangrijk in het verlenen van zorg aan ouderen die intern wonen of zelfstandig wonen in de buurt. Het woonzorgcentrum heeft een belangrijke functie op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de wijk Prins Alexander. De Burcht is de afgelopen anderhalf jaar grondig gerenoveerd en heeft nu onder meer een restaurant, een fitnessruimte, een buurtservicecentrum en een internetcafé. Het centrum is gevestigd aan de Van Moorselplaats 2. (Meer informatie: Zorggroep Rijnmond, Jos Brakkee, tel. 010 - 251 01 00)

Wethouder Geluk spreekt op lustrum Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) spreekt dinsdag 21 maart om 15.45 uur op een lustrumsymposium van de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging. De RVSV bestaat 90 jaar. Het symposium heeft als thema ''Female potential, toekomst van de hoogopgeleide allochtone vrouw''. Doel is te onderzoeken hoe de positie van deze vrouwen op de arbeidsmarkt kan worden verbeterd. Wethouder Geluk zal vertellen over het gemeentelijk beleid in Rotterdam rond dit thema en aangeven wat de gemeente zelf als werkgever doet om allochtone vrouwen betere kansen te geven. De bijeenkomst is van 13.00 tot 17.00 uur in de forumzaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan de Burgemeester Oudlaan 50. (Meer informatie: Symposiumcommissie, Astrid Severijnen, tel. 06 - 45 74 00 11)

Wethouder Geluk bij Award Show van de Rotterdamse Jongeren Raad Wethouder Geluk speecht dinsdagavond 21 maart om 20.00 uur bij de Award Show van de Rotterdamse Jongeren Raad in De Doelen. Op deze Internationale dag ter bestrijding van rassendiscriminatie reikt de raad de internationale RJR Antidiscriminatie Award 2006 uit. Deze door student Hermen Dekker ontworpen Award wordt uitgereikt aan een internationale persoon die zich heeft ingezet voor eenheid en gelijkheid tussen mensen. De eerste Award was vorig jaar voor de Zuid-Afrikaanse president Mbeki. Er is ook een nationale antidiscriminatie award (RJR Kleuren Award) voor een Nederlander die zich op het gebied van integratie en het tegengaan van discriminatie sterk heeft gemaakt. Minister Verdonk zal deze prijs uitreiken. De gala-avond is in De Doelen, Schouwburgplein 50. (Meer informatie: Rotterdamse Jongeren Raad, Sergio Belfor 06-10628886)

Wethouder Van Sluis ondertekent convenant met staatssecretaris Rutte Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) ondertekent op donderdag 23 maart tussen 9.00 en 10.30 uur een convenant met staatssecretaris Mark Rutte (Sociale Zaken). Het convenant probeert een einde te maken aan het tekort van circa 2000 stageplaatsen in Rotterdam. Plaats van handeling is het hoofdkantoor van Roteb aan het Kleinpolderplein 5. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 9428 of 06 - 53 32 82 31) Wethouder Van Sluis bij afscheidssymposium
Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) is op donderdag 23 maart van 10.30 - 18.30 uur eregast bij een symposium dat het Havenbedrijf bij zijn afscheid als wethouder organiseert. Het symposium staat in het teken van bestuurlijke daadkracht en de factoren die daaraan bijdragen. Het symposium vindt plaats in het Scheepvaart en Transport College aan de Lloydstraat 300. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 9428 of 06 - 53 32 82 31)

Wethouder Bolsius panellid tijdens 'Culturen rond Besturen' Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) neemt op donderdag 23 maart om 14.45 uur deel aan een paneldiscussie tijdens de presentatie van 'Culturen rond Besturen', het Jaarbericht 2006 van de Begeleidingscommissie Vernieuwingsimpuls Dualisme en lokale democratie. Voor dit laatste jaarbericht is in vier gemeenten, waaronder Rotterdam, onderzocht hoe bestuurscultuur bijdraagt aan bestuurskracht. Na de presentatie van het onderzoek wordt het aangeboden aan Alexander Pechtold, minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. De Vernieuwingsimpuls is een gezamenlijk project van de VNG en het Ministerie van BZK. De presentatie van het Jaarbericht vindt plaats in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag. (Voor meer informatie: Congres- en Studiecentrum VNG, tel. 070 - 373 84 58)

En verder.
is burgemeester mr. Ivo Opstelten op donderdag 23 maart om 08.00 uur aanwezig bij het Ondernemersontbijt in De Olijventuin aan de Nieuwe Binnenweg 575. Doel van het ondernemersontbijt is vier à vijf keer per jaar op steeds verschillende locaties, een informele ontmoeting tot stand te brengen tussen Rotterdamse ondernemers en het stadsbestuur. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert, tel. 010 - 417 91 19)

noot voor de redactie/