Politie Haaglanden

persberichten 19 maart

Haaglanden, 20-03-2006

Preventief fouilleren
Den Haag Op vrijdag 17 maart tussen 18.00 uur en 24.00 uur is er in de omgeving van het Station Hollandsspoor wederom een preventieve fouilleeractie gehouden. In totaal werden er 1444 personen gecontroleerd. 13 personen werden aangehouden voor verboden wapenbezit en drie personen voor het voorhanden hebben van drugs. In totaal werden 23 messen in beslag genomen, 1 honkbalknuppel, 1 wapenstok en een neppistool dat voor afdreiging geschikt is. Er zijn 112 autos gecontroleerd en enkele horecagelegenheden en trams. Alles is in goede orde verlopen. Man aangehouden op bouwterrein

Den Haag Op zaterdag 18 maart om 01.00 uur, is op een bouwterrein aan de Gravin Machteldlaan een 21-jarige Hagenaar aangehouden. Politieagenten zagen een bestelbusje staan met geopende achterklep. Ook zagen zij dat het hek van het bouwterrein open stond. Voor dit busje stond nog een personenauto. Toen zij dit wilde inspecteren sprongen er twee mannen in de personenauto en gingen er met hoge snelheid vandoor. Bij de bestelbus werd een man aangetroffen. Deze man vertelde dat hij bezig was met spullen uit zijn bus te halen. Hierop is de man aangehouden als verdacht van diefstal van bouwmaterialen.

Man aangehouden voor diefstal bromfiets

Den Haag Op zaterdag 18 maart om 16.50 uur werd in de binnen tuinen van de Schermerstraat een 15 -jarige jongen uit Den Haag aangehouden. Deze jongen reed op een brommer door de Betje Wolfstraat. Toen agenten de bromfietser wilden controleren ging hij er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en konden korte tijd later de jongen aanhouden. Aan een politiebureau bleek dat de bromfiets gesignaleerd stond als gestolen.

Vrouw raakt rijbewijs kwijt na aanrijding

Den Haag Op zondag 19 maart omstreeks 00.05 uur werd op het Lange Voorhout ter hoogte van Hotel Des Indes een slagboom van een parkeerterrein vernield. Het bleek dat een personenauto tegen de slagboom was gereden. Bij de auto stonden twee vrouwen. Op de vraag door politieagenten wie van de dames had gereden kwam niet echt een duidelijk antwoord. Hierop zijn beide vrouwen aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Aldaar bleek dat een 42-jarige vrouw uit Den Haag in de auto had gereden. De andere dame is hierna heengezonden. De bestuurderster moest een blaastest ondergaan en blies 685ugl. Zij kreeg hiervoor een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Man aangehouden voor diefstal

Den Haag Op vrijdag 17 maart om 19.15 uur werd in een restaurant aan de Grote Markt een 22 jarige man uit Den Haag aangehouden. Een getuige had gezien dat de man in een jaszak zat. Uit de jas zou een mobiletelefoon zijn weggenomen. Toen de verdachte hierop werd aangesproken ontkende deze. Maar bij zijn voeten lag de mobiletelefoon. Hierop is deze man als verdacht van poging diefstal aangehouden.

Man aangehouden na straatroof

Den Haag Op zaterdag 18 maart omstreeks 02.40 uur zagen agenten op het Blijenburg twee mannen. Een van de mannen lag op de grond en de ander stond boven hem. Deze man had een telefoon en een paspoort in zijn handen. Toen agenten vroegen wat er aan de hand was vertelde de man op de grond dat hij zojuist was beroofd door de man die naast hem stond. Hierop is deze man een 34-jarige man uit Marokko als verdacht van straatroof aangehouden.

Lastige man bij prostituee

Den Haag Op vrijdag 17 maart omstreeks 23.00 uur is in de Doubletstraat een 29-jarige Hagenaar aangehouden. De man viel een prostituee lastig over een eerder bezoek. Toen agenten hem aanspraken en hem zijn gegevens vroegen kon hij deze niet verstrekken. Hij kreeg hiervoor ter plaatse een proces-verbaal. Omdat hij spelfouten in zijn naam maakte werd hij aangehouden en meegenomen voor het vermoedelijk opgeven van een valse naam. Na onderzoek bleek dit juist te zijn en ook hiervoor heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Drie mannen aangehouden voor inrijden op politieagent

Den Haag Op zondag 19 maart omstreeks 01.00 uur reden agenten op de fiets door de Weimarstraat. Aldaar wilden zij een auto controleren. De bestuurder kreeg een stopteken doch negeerde dit. Hij reed recht op de agenten af. Deze moesten opzij springen om niet geraakt te worden door de auto. Zij zagen dat er drie mannen in de auto zaten. Hierop werd het kenteken van deze auto door de agenten doorgegeven aan de politiemeldkamer. Korte tijd later konden andere agenten de auto tot stoppen dwingen op de Suezkade. In de auto zaten twee personen en in de omgeving werd de derde man aangetroffen. Hierop zijn deze mannen in de leeftijd van 21 tot 24 jaar afkomstig uit Den Haag en Eindhoven aangehouden. De auto werd in beslag genomen.

Twee mannen gewond na aanrijding

Den Haag Op zaterdag 18 maart om 08.15 uur ontstond op de Laan van Meerdervoort met de Valkenboskade een aanrijding. Een taxichauffeur verleende bij het oversteken van de Laan van Meerdervoort geen voorrang aan een personenauto. Het gevolg was een aanrijding. Zowel de bestuurder van de personenauto als de taxichauffeur raakten door de aanrijding gewond. Beiden zijn vervoerd naar een ziekenhuis.

Zes personen aangehouden na ruzie

Den Haag Op vrijdag 17 maart omstreeks 18.00 uur ontstond er op de Haverkamp een ruzie. Bij deze ruzie raakte één persoon licht gewond na te zijn gestoken in zijn hand. Vermoedelijk is de ruzie ontstaan over drugs. Vijf mannen in de leeftijd van 40 tot 50 jaar en een vrouw van 45 jaar, allen woonachtig in Den Haag zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Jongen aangehouden.

Zoetermeer Op zaterdag 18 maart om 22.10 uur werd op de Voorweg een auto gecontroleerd. Agenten zagen de auto rijden en het viel hen op dat de bijrijder die achterin zat constant achterom keek. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder geen 18 was en geen geldig rijbewijs had. Bovendien bleek de auto van diefstal afkomstig te zijn. De bestuurder een 14 jarige jongen uit Zoetermeer werd aangehouden. Later zijn in deze zaak nog twee jongens van 14 en 15 jaar uit Zoetermeer aangehouden.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

Zoetermeer Op zondag 19 maart omstreeks 05.40 uur werd op de Aziëweg een man met zijn auto gecontroleerd. De man moest een blaastest afleggen en is hierop aangehouden. Aan een politiebureau moest deze bestuurder wederom blazen en blies hij 675 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Het betrof hier een beginnend bestuurder.

Man gewond na ruzie

Naaldwijk Op zaterdag 18 maart omstreeks 00.40 uur is in de Prinses Julianastraat een 50-jarige man uit Naaldwijk aangehouden. Deze man wordt er van verdacht even daarvoor in een café aldaar ruzie te hebben gehad met een andere man. Tijdens deze ruzie zouden er klappen zijn gevallen en viel deze man van zijn barkruk af. Hij liep hierdoor een beenbreuk op. Hij is door de GGD vervoerd naar een ziekenhuis.

Alcoholcontrole

Naaldwijk Op vrijdag 17 maart tussen 18.00 uur en 23.00 uur is een alcoholcontrole gehouden.

Van 18.00 uur tot 19.00 uur werd er gecontroleerd op de Lange Kruisweg te Maasdijk. In totaal werden 30 motorvoertuigen gecontroleerd. Twee personen werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Deze bliezen 210 en 325 ugl.

Van 21.00 uur tot 23.00 uur werd er gecontroleerd op de Kruisbroekweg te Naaldwijk. Hier werden 71 motorvoertuigen gecontroleerd en werd één bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed. Deze persoon blies 225 ugl.

Vier personen aangehouden na vechtpartij

Delft Op zondag 19 maart om 03.15 uur zijn in de Phoenixstraat in een horecagelegenheid vier mannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar aangehouden voor mishandeling.

In de gelegenheid ontstond ruzie en raakten enkele personen gewond tijdens een vechtpartij. Na de vechtpartij werd de muziek in de horecagelegenheid uitgezet en werd iedereen verzocht het pand te verlaten. De bezoekers vonden het spijtig dat deze avond op deze manier moest eindigen. De vechtpartij wordt door de politie onderzocht.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

Delft Op vrijdag 17 maart omstreeks 17.15 uur werd op de Stalpaert van de Wieleweg een man met zijn auto gecontroleerd. De man wilde zijn auto op het trottoir parkeren. Toen agenten hem controleerden zagen zij dat hij bloeddoorlopen ogen had en moest hij een blaastest afleggen. Hierna is hij aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Aldaar moest hij wederom een blaastest afleggen en blies hij 815 ugl. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur opgelegd. Uit onderzoek bleek dat de man een ongeldig rijbewijs heeft ook hiervoor krijgt hij een proces-verbaal.

Man aangehouden na mishandeling

Delft Op zaterdag 18 maart om 02.25 uur werd in het achterom een 38-jarige man uit Delft aangehouden. Deze man wordt er van verdacht kort daarvoor een 33-jarige man uit Delft in een shoarmazaak te hebben mishandeld. De verdachte is meegenomen naar een politiebureau.