McGregor bevestigt voorlopige jaarcijfers

(20/03/06 08:32 CET)

20 maart 2006

McGregor bevestigt voorlopige jaarcijfers.

Voortgangsrapportage met betrekking tot voorlopige cijfers, niet door de accountant gecontroleerd.

Dit persbericht wordt door McGregor Fashion Group N.V. ("McGregor") uitgebracht in het kader van het door Toeca Fashion Groep B.V. ("Toeca") uitgebrachte openbaar bod op alle uitstaande gewone aandelen McGregor teneinde alle McGregor aandeelhouders zoveel mogelijk de laatste stand van zaken te verschaffen welke van belang zou kunnen zijn bij hun afweging om aandelen aan te melden onder het openbaar bod.

Driebergen-Rijsenburg - McGregor maakt bekend dat op basis van de voortgang van de accountantscontrole er thans geen aanleiding is aan te nemen dat de op 10 maart 2006 gepubliceerde voorlopige (en nog niet door de accountant gecontroleerde) cijfers over het per 31 januari 2006 afgesloten boekjaar 2005/2006 materieel zullen afwijken van de op 13 april a.s. te publiceren gecontroleerde jaarcijfers.

In de voorlopige jaarcijfers is bekend gemaakt dat over boekjaar 2005/2006 een 40% hogere omzet is gerealiseerd van euro 120,3 miljoen (2004/2005; euro 86,0 miljoen). De nettowinst nam toe met 26% tot euro 7,8 miljoen. De winst per aandeel steeg met 26% tot euro 1,89. De vrije kasstroom (nettowinst plus afschrijvingen minus investeringen) kwam uit op euro 7,0 miljoen (2004/2005; euro 6,3 miljoen).

De accountant van McGregor is thans nog doende met de controlewerkzaamheden betreffende het boekjaar 2005/2006. Echter, in het licht van het openbaar bod vanToeca op alle uitstaande gewone aandelen in McGregor heeft de onderneming niet willen wachten met het bekendmaken van deze cijfers tot het moment vanpublicatie van de definitieve (door de accountant gecontroleerde) cijfers, op 13 april a.s. Derhalve is op 10 maart een persbericht uitgegaan met de voorlopige, nog niet door de accountant gecontroleerde, jaarcijfers en wordt door middel van dit persbericht een laatste update verschaft met het oog op het aflopen van de aanmeldingstermijn op 22 maart 2006 om 15:00 uur Nederlandse tijd, behoudens verlenging. Tot het doen uitgaan van dit bericht is besloten teneinde de aandeelhouders van McGregorin staat te stellen zich een goed oordeelte vormen alvorens te beslissen gewone aandelen in McGregor al dan niet onder het hiervoor genoemde openbaar bod aan te bieden.

Openbaar bod

Op 25 februari 2006 is er door Toeca krachtens een biedingsbericht ("Biedingsbericht") een openbaar bod uitgebracht op alle uitstaande gewone aandelen McGregor. Toeca is een 100% dochter van Toeca Fashion Holding B.V. De meerderheid van de aandelen in Toeca Fashion Holding (ongeveer 94%) wordt in gelijke delen gehouden door persoonlijke houdstervennootschappen van de heer M.M.J.J. Boekhoorn, de heer M.J. Schothorst en de heer H.B. Kolff. Indien het bod gestand wordt gedaan en tenminste 95% van de aandelen in McGregor onder het bod zijn aangemeld, dan zal de beursnotering van McGregor waarschijnlijk in de eerste helft van 2006 beëindigd worden. Het Biedingsbericht is op verzoek in gedrukte vorm verkrijgbaar bij de onderneming en bij Rabo Securities in Amsterdam. Een digitale versie van het Biedingsbericht is voor personen in Nederland beschikbaar op de website van McGregor en die van Euronext Amsterdam N.V. (www.euronext.com). McGregor wijst haar aandeelhouders erop dat de aanmeldingstermijn waarbinnen onder het bod gewone aandelen kunnen worden aangemeld, eindigt op 22 maart 2006 om 15:00 uur Nederlandse tijd, behoudens verlenging.

In het kader van het door Toeca uitgebrachte bod op alle uitstaande gewone aandelen van McGregor en op verzoek van de AFM, verklaart het bestuur van McGregor wederom dat zij van mening is dat de Voorlopige Jaarcijfers 2005/2006 een betrouwbare weergave zijn van de financiële toestand van McGregor over de betreffende periode voor zover op dit moment bekend of redelijkerwijs bekend zou moeten zijn en geen materiële onjuistheden of misleidende informatie bevatten.

Dit bericht is een openbare aankondiging zoals bedoeld in artikel 9b lid 1 van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995.

Driebergen-Rijsenburg, 20 maart 2006


---

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat indirect toekomstgerichte uitspraken. Toekomstgerichte uitspraken bevatten uit hoofde van hun aard risico's en onzekerheden, aangezien zij verwijzen naar gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die zich voordoen in de toekomst. Doordat deze toekomstgerichte uitspraken bekende en onbekende risico's en onzekerheden bevatten, betrekking hebben op factoren die buiten de invloedssfeer van McGregor liggen en onmogelijk zijn te voorspellen, kunnen zij de uiteindelijke resultaten wezenlijk doen afwijken van de resultaten zoals weergegeven of gesuggereerd door deze toekomstgerichte uitspraken. De toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op onze huidige verwachtingen, schattingen, analyses en prognoses met betrekking tot de sectoren waarin wij opereren en de overtuigingen en aannames van het management ten aanzien van toekomstige gebeurtenissen. Gezien deze onzekerheden bieden wij geen garanties ten aanzien van onze toekomstige resultaten en verrichtingen. De toekomstgerichte uitspraken, die slechts gelden op de datum van dit persbericht, mogen nooit worden opgevat als voorspellingen of garanties voor toekomstige gebeurtenissen of omstandigheden. Behoudens voorzover vereist onder toepasselijke (effecten)wetgeving aanvaarden wij geen enkele verplichting om publiekelijk enige herziening bekend te maken ten aanzien van deze toekomstgerichte uitspraken in verband met gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht of om tot uitdrukking te brengen dat zich onvoorziene gebeurtenissen hebben voorgedaan.


---

Source : McGregor