Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 20 maart 2006, no. 80

Loting in Evoluon, Eindhoven

Kwartfinales UEFA Cup bekend

Het is niet uitgesloten dat de finale van de UEFA Cup een geheel Oost-Europese aangelegenheid wordt. UEFA ambassadeur Hans van Breukelen trok tijdens de loting voor de kwartfinales een paar interessante ontmoetingen uit de âballenâ.

De vele aanwezigen uit binnen- en buitenland werden welkom geheten door burgemeester Alexander Sakkers van Eindhoven. Hij benadrukte dat Eindhoven bijzonder trots is dat het met veel partners uit de stad (PSV, Politie, Justitie, Brandweer, GHOR, de VVV, het Evoluon en Eindhoven Airport) de finale van de UEFA Cup mag organiseren. Hij beloofde de aanwezigen dat de stad er alles aan zal doen om van de finale een klaterend succes en waar sportfestijn te maken.

Vervolgens werd de trekking, die live werd uitgezonden door Eurosport, verricht door algemeen directeur Lars-Christer Olsson en Hans van Breukelen, voormalig international van PSV en het Nederlands elftal. Na gisteravond (achtste finales) werd duidelijk dat maar liefst vier ploegen uit het voormalige Oostblok de kwartfinales van de UEFA Cup hebben weten te bereiken. Twee daarvan â nota bene beide uit dezelfde stad â zijn in de kwartfinale aan elkaar gekoppeld: Rapid Boekarest en Steaua Boekarest.

De loting had het volgende resultaat:

Kwartfinales UEFA Cup (30 maart en 6 april):

1. Sevilla - Zenit St. Petersburg

2. FC Basel - Middlesbrough

3. Rapid Boekarest - Steaua Boekarest

4. Levski Sofia - Schalke 04

Halve finales:
A. winnaar 4 â winnaar 1
B. winnaar 3 â winnaar 2

Finale:
winnaar B â winnaar A

De loting in het Evoluon in Eindhoven werd bijgewoond door een groot aantal spelers van de PSV-ploeg die in 1978 de UEFA Cup won. Ook trainer Kees Rijvers, inmiddels bijna 80, was voor de gelegenheid overgekomen vanuit zijn woonplaats in Frankrijk. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven