Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 20 maart 2006

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 20 MAART 2006

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.

MENU


* Raadsvergadering 27 maart
* Stremming provinciale weg N 998 Middelstum-Usquert
* Wegwerkzaamheden weg Groningen - Delfzijl ter hoogte van Ten Post
* Fout geparkeerde aanhangwagen in 't Zandt
* Vestiging voorkeursrecht in Loppersum en Middelstum
* Aanvragen voor vergunning


----------
RAADSVERGADERING 27 MAART

De gemeenteraad van Loppersum vergadert op maandag 27 maart 2006 om 19.30 uur in de recreatiezaal van Wiemersheerd, de Schepperij 2 te Loppersum. De agenda is als volgt:


1. Opening.

2. Rondvraag

3. Definitieve vaststelling agenda.

4. Gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.
5. De notulen van de vergadering van 13 maart en 16 maart 2006/Besluitenlijst
6. Cumulatieve toezeggingenlijst.

7. Ingekomen stukken.

8. Nota verbonden partijen.

9. Vreugdevurenbeleid gemeente Loppersum.

10. Begrotingswijzigingen.

11. Sluiting.

Dit is een voorlopige agenda. Afhankelijk van de uitkomsten van de collegeonderhandelingen kunnen aan de voorlopige agenda eventueel later nog de volgende agendapunten worden toegevoegd: coalitieakkoord; benoeming wethouders; benoeming leden en voorzitter van de raadscommissie en van de vertegenwoordigers in besturen van gemeenschappelijk regelingen en dergelijke. De raadsstukken staan op www.loppersum.nl. Voor inzage van de onderliggende stukken kunt u contact opnemen met de griffier, mevrouw M.E. Greven, tel. 0596-575154.


----------

STREMMING VERKEER PROVINCIALE WEG MIDDELSTUM - KANTENS - USQUERT (N998)

In verband met de herinrichting van Kantens wordt de provinciale weg N998 door de bebouwde kom van Kantens in 3 fasen gestremd voor het doorgaande verkeer. Dit geldy voor de periode 3 april tot en met 24 mei.

Fase 1 - maandag 3 april, 07.00 uur tot maandag 24 april 2006, 18.00 uur. De afsluiting betreft de Middelstummerweg vanaf de bebouwde kom Kantens tot en met het kruispunt Bredewegstraat/ Langestraat.

Fase 2 - dinsdag 25 april, 07.00 uur tot maandag 1 mei 2006, 18.00 uur. De afsluiting betreft de Langestraat vanaf de aansluiting met de Bredewegstraat tot de aansluiting met de Pastorieweg.

Fase 3 - dinsdag 2 mei, 07.00 uur tot woensdag 24 mei 2006, 18.00 uur. De afsluiting betreft de Usquerderweg vanaf /inclusief de kruising Pastorieweg/ Langestraat tot het einde van de bebouwde kom van Kantens.

Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid. Afhankelijk van de werkelijke duur van de werkzaamheden kan het eindtijdstip enigszins variëren. Kijk voor meer informatie op www.provinciegroningen.nl onder de knop "werk in uitvoering".


----------

WEGWERKZAAMHEDEN 20 en 21 MAART WEG GRONINGEN - DELFZIJL

In verband met werkzaamheden aan het viaduct gelegen over de provinciale weg N360
* tussen Ten Post en Garrelsweer, over het Damsterdiep en de Rijksweg, wordt één rijbaan afgesloten voor het doorgaande verkeer van maandag 20 maart 09.00 uur tot dinsdag 21 maart 2006 18.00 uur.

Het verkeer wordt door middel van verkeerslichten geregeld. Houdt rekening met enige vertraging. Afhankelijk van de werkelijke duur van de werkzaamheden kan het eindtijdstip enigszins variëren.


----------

FOUT GEPARKEERDE AANHANGWAGEN H. OOSTINGSTRAAT IN 'T ZANDT

Op grond van artikel 5.1.5, lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Loppersum is het o.a. verboden aanhangwagens langer dan drie dagen te parkeren als dat met het oog op de beschikbare parkeerruimte niet toegestaan is. Dat verbod geldt voor wegen, parkeerplaatsen en de aangrenzende bermen. Al lange tijd staat in de berm bij de parkeerplaats
* ter hoogte van de woningen H. Oostingstraat 48 t/m 54 in 't Zandt een aanhangwagen. De wagen heeft een licht bruin gekleurde houten bak.

De gemeente heeft geprobeerd de eigenaar van de aanhangwagen te achterhalen. Dat is tot op heden niet gelukt. Vandaar deze oproep aan de eigenaar van de beschreven aanhangwagen om deze wagen vóór 28 maart 2006 te verwijderen en te stallen op een plaats die geen openbare parkeerruimte in beslag neemt. Als de aanhangwagen op 28 maart a.s. niet is weggehaald, zal deze daarna door de gemeente worden weggesleept en opgeslagen. Tegen betaling van de gemaakte kosten kan de eigenaar zijn wagen weer ophalen. Voor informatie kan de eigenaar terecht bij de heer H. Speulman van het team VTH, tel. 0596 - 575111.

Loppersum, 20 maart 2006.
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum A. Rodenboog, burgemeester
Mr. W.P. van Egmond, secretaris.


----------

VESTIGING VOORKEURSRECHT IN LOPPERSUM EN MIDDELSTUM

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum maken op grond van artikel 4, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg op 14 maart 2006 hebben besloten de raad twee voorstellen te doen om op grond van artikel 2 Wvg,
* gronden die gelegen zijn in het uitleggebied te Loppersum, globaal omsloten door de Loppersumse Wijmers, Zwarte Laan, Kwekersweg en de dorpsrand van Loppersum en
* de gronden die zijn gelegen in het uitleggebied te Middelstum, globaal omsloten door het Boterdiep, aan te leggen rondweg, Tolweg en de dorpsrand van Middelstum aan te wijzen als gronden, waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Ter inzage
De besluiten van burgemeester en wethouders liggen tezamen met de voorstellen aan de raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaarten en lijsten met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 15 maart 2006 ter inzage op
* het gemeentehuis, afdeling Klant Contact Centrum, Stationslaan 1 te Loppersum,

voor een ieder kosteloos ter inzage, en kunnen voorts worden geraadpleegd bij het kantoor van de Dienst voor het Kadaster en de openbare registers te Groningen. Het besluit van burgemeester en wethouders is in werking getreden één dag na publicatie in de Staatscourant van 15 maart 2006.

Bezwaar en beroep
Op grond van artikel 9a van de Wvg worden de voorstellen aangemerkt als een besluit, zodat daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep openstaat. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van de bekendmaking in de Staatscourant van 15 maart 2006, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum.

Zienswijzen
Binnen vijf maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Awb, in de gelegenheid gesteld om vóór 28 april 2006 schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk worden gericht aan de raad van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, wordt u verzocht telefonisch contact op te nemen met de afdeling VROM/Welzijn, de heer A. Dreijer, telefoonnummer: (0596) 575221.

Loppersum, 20 maart 2006.
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum. A. Rodenboog, burgemeester.
Mr. W.P. van Egmond, secretaris


----------
AANVRAGEN VOOR VERGUNNING

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een lichte bouwvergunning ontvangen van:
* W.H. Maton voor het gedeeltelijk vergroten van een garage op het perceel Kersenlaan 10 te Loppersum.

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een kapvergunning ontvangen van :
* Provincie Groningen voor het kappen van bosplantsoen bestaande uit essen langs het Huizingermaar te Middelstum.

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen voor een evenementenvergunning ontvangen van:
* Stichting Streekproducten Markt Ewsum voor het houden van zes markten in 2006 (13 mei, 17 juni, 15 juli, 9 september, 14 oktober, 9 december) van 10 uur tot 16 uur, op het plein naast de stallen van borgterrein Ewsum in Middelstum.
* * Vereniging voor Volksvermaken 't Zandt voor het houden van het Nationaal Concours Hippique op het sportterrein te 't Zandt op 30 juni en 1 juli 2006.

Tegen deze aanvragen kan pas bezwaar worden gemaakt als de benodigde vergunningen of ontheffingen zijn verleend en gepubliceerd. Wel kunt u bij de afdeling Backoffice/VTH in Middelstum informatie vragen en opmerkingen maken over deze aanvragen.

Einde Gemeentelijke mededelingen 20 maart 2006